10 Temmuz 2015 16:58

‘Diren Artvin, İstanbul seninle’

Paylaş

İstanbul Kadıköy'de toplanan yüzlerce kişi, Cerattepe'de yapılmak istenen altın madenine karşı direnişe geçen Artvin halkına destek yürüyüşü yaptı. 

Artvin'deki çevre savunucuları ve Kuzey Ormanları Savunması'nın çağrısıyla Kadıköy Altıyol meydanında toplanan kitle, tulum eşliğinde yürürken, "Altınsız olur, Artvinsiz olmaz", "Diren Artvin, İstanbul seninle" sloganları attı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da yürüyüşe destek verdi. Yürüyüş sonunda Rıhtıma geçen kitle burada basın açıklaması gerçekleştirdi. Kitle adına açıklamayı Artvin Dayanışması Üyesi Zeynep Çifçi yaptı.

Her bir yanı talancılarla kuşatılmış Artvin'in cehenneme dönüştürülmek istendiğini söyleyen Çifçi, "Yargı kararları hükümet tarafından adeta yok sayılıyor. Cengiz Holding, jandarmayı da yanına alarak halka karşı barikat oluşturabiliyor" dedi. 

Artvin halkının yargı kararının beklenmesini istediğini ifade eden Çifçi, "Holding, yangından mal kaçırırcasına devlet kurumlarını kullanıyor. Jandarma ile halka karşı barikat kuruyor; ancak halkın kararlılığı bu barikatı yıktı. Biz de Artvin'deki direnişi desteklemek için toplandık, Artvin'de adalet istiyoruz" diye konuştu. 

Ranta hizmet eden projelerin karşısında dim dik duracaklarını vurgulayan Çifçi, "Madene, yalana ve talana geçit vermeyeceğiz" diyerek sözlerini bitirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Vedat Aydın mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

Ali İsmail Korkmaz ölümünün 2. yılında Hatay ve Eskişehir'de anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...