10 Temmuz 2015 15:55

Ankara Barosu'nun Candan Dumrul hakkında ikinci kararı: Demokratik hakkını kullandı

Paylaş

Fethiye’de görülen toplu tecavüz davası avukatlarından Candan Dumrul’un Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan’ı protesto ettiği gerekçesiyle geçirdiği soruşturmada Ankara Barosu yeniden, Dumrul’un cezalandırılmasına gerek olmadığına karar verdi. Ankara Barosunun ilk yaptığı soruşturmada da protesto, ‘demokratik bir hak’ olarak görülerek cezalandırılmasına gerek olmadığına karar verilmişti. 

Ankara Barosu’nun ilk yaptığı soruşturmadada protesto ‘demokratik bir hak’ olarak görülerek cezalandırılmasına gerek olmadığına karar verilen Dumrul, Gürkan’ın Türkiye Barolar Birliğine (TBB) itirazı üzerine savunması dahi alınmadan “uyarı” cezası ile cezalandırılmıştı. Dumrul’un bu cezaya karşı açtığı davada İdare Mahkemesinin kararı bozması üzerine TBB, dosyayı yeniden değerlendirmesi için Ankara Barosuna göndermişti. Ankara Barosunun yeniden yaptığı soruşturma kapsamında bugün Dumrul’un yeniden ifadesi alındı ve tekrar cezalandırılmasına gerek görülmedi. Duruşma sonrası görüştüğümüz Dumrul, üç yıllık bir sürecin sonunda en başta olunması gereken yere gelindiğini söyledi. Kendileri için de öğretici bir süreç olduğunu ve hukukun cinsiyetçiliği üzerine çok fazla tartışma imkanı bulduklarını belirten Dumrul, baroların bu tutum ve politikalarıyla mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı. 

Dumrul’un avukatlarından Huriye Karabacak Danacı da soruşturmanın aslında hiç açılmaması gereken bir soruşturma olduğunu belirterek büyük bir mücadeleyle arkadaşlarının ceza almadığını söyledi. Danacı, “Umuyoruz ki bu süreçte söylediklerimiz, savunduklarımız ve önerilerimiz dikkate alınır ve sonuç çıkarılır. TBB ve baroların kadın hakları savunuculuğunu hakkınca yerine getirir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İHD nöbetinde Roboski saldırıları kınandı

SONRAKİ HABER

Ankara metrosunda yürüyen merdiven kazası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...