10 Temmuz 2015 15:24

İHD nöbetinde Roboski saldırıları kınandı

Paylaş

İHD'nin Yaşam Hakkına Saygı Nöbeti'nde bu hafta, 19'u çocuk 34 yurttaşın savaş uçaklarınca vurulduğu Roboski katliamına dikkat çekildi. Roboski'de saldırıların devam etmesini protesto eden İHD'liler, "Roboski'de adalet gelinceye kadar bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, her hafta düzenlediği Yaşam Hakkına Saygı Nöbeti'nin 25'incisini Konak Eski Sümerbank önünde gerçekleştirdi. Dernek üyelerinin yanı sıra çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı nöbet eyleminde, "Öldürdüğünde değil yaşattığında insan olursun" yazılı pankart ile devlet tarafından katledilen çocukların fotoğrafları taşındı. 

Grup adına açıklama yapan İHD Şube Gençlik Komisyonu üyesi İbrahim Hanizci, bu hafta, 28 Aralık 2011 tarihinde savaş uçakları tarafından 34 yurttaşın katledildiği Roboski'de katliamına dikkat çekti. Katliamın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen ailelerin adalet beklentilerinin karşılanmadığını belirten Hanizci, son olarak HDP Milletvekili Ferhat Encü'nün askerler tarafından darp edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Saldırıyı kınayan Hanizci, "Roboski'de adalet gelinceye kadar bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

Açıklamanın ardından Roboski katliamında yaşamını yitiren Selahattin Encü'nün mektubu okunarak, oturma eylemi yapıldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

AKP’li belediyede torpille iş iddiası

SONRAKİ HABER

Ankara Barosu'nun Candan Dumrul hakkında ikinci kararı: Demokratik hakkını kullandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa