10 Temmuz 2015 14:07

Beyoğlu Kent Savunması zabıta terörünü protesto etti

Paylaş

Beyoğlu Kent Savunması, Beyoğlu Belediye binası önünde zabıta terörünü protesto etti. 
Son zamanlarda özellikle sokak müzisyenlerine karşı şiddet uygulamasıyla gündemde olan zabıtalara karşı biraraya gelen oyuncular, müzisyenler ve küçük esnaflardan oluşan Beyoğlu Kent Savunması, belediye binası önünde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı uyararak; ‘Misbah elini Beyoğlu’ndan çek, ‘Misbah şaşırma, sabrımızı taşırma’, ‘Beyoğlu bizim, İstanbul bizim’ sloganlarını attı. 

Çevik kuvvet polisinin belediye binası önünde sıralanması dikkati çekerken, bina pencerelerinden eylemi belediye yetkilileri de dinledi. 

Tiyatrocu Orhan Aydın, eski CHP Milletvekili Melda Onur ve İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesinden Avukat Hüseyin Boğatekin, Beyoğlu’nun tarihi ve kültürel yönden çok değerli olduğunu dile getirirken yerel yönetimlerin de kendilerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

‘BAŞKAN MİSBAH, BEYOĞLU’NU PARSEL PARSEL PAZARLIYOR’

Beyoğlu Kent Savunması adına konuşan Oyuncu Erol Babaoğlu, Beyoğlu’nda yaşanan saldırılardan dolayı hayatlarından endişe ettiklerini ifade ederek Ahmet Misbah Demircan’ın buna karşı ne yaptığını sordu. MIPIM gibi uluslar arası emlak pazarlarında Beyoğlu’nu satışa çıkardığını vurgulayan Babaoğlu, Demircan’ın yaşam alanlarını parsel parsel pazarladığını ve emrindeki sivil zabıtaları birilerine saldırttığını söyledi. 

Seyyar satıcılar ve dükkan sahibi esnafa adeta savaş ilanı edildiğini kaydeden Babaoğlu, Mis Sokak’ta yaşanan zabıta saldırısını hatırlattı, ‘Küçük ve orta ölçekli esnafın Beyoğlu’ndan temizlenmesi harekatı gün gün işliyor. Bu esnafın müşterisi olan halk,yavaş yavaş Beyoğlu’ndan uzaklaştırılıyor’ dedi. Saldırı anlarını kaydetmeye çalışan halk ve gazetecilerin uluorta tartaklandığını söyleyen Babaoğlu, ‘Basın özgürlüğü ve halkın bilgi alma hakkına tecavüz ediliyor’ dedi.

‘İTİRAZ EDENLERE DE SALDIRIYORLAR’

Taksim Meydanı’ndaki iftar alanında orucunu açmak isteyen Suriyeli bir kadının içeri alınmamasına tepki gösterdiğini belirten Babaoğlu, ‘Bu duruma itiraz edenleri benim örneğimde olduğu gibi kalabalık bir şekilde saldırarak darp ediyorlar’ dedi. 

ROMAN VATANDAŞLARA SALDIRI

Babaoğlu, iki hafta önce 5 kişilik Roman bir ailenin iftar alanında tartışarak darp edildiğini ve ikisi ağır beş yaralıdan birinin kafatasının aldığı darbeler sonucu ölümden döndüğünü belirtti.
‘Bizler Türkü, Kürdü, Romanı, Suriyelisi, esnafı, müşterisi, işçisi, dilencisi, öğrencisi, işsizi, müzisyeni, oyuncusu, şairi, yaşlısı genci ile bizler hayatımızla, aşkımızla, inandıklarımızla, ağacımızla bizler hayattayız, yayındayız’ diyen Babaoğlu kendilerini dağıtamayacaklarını ve mağlup edemeyeceklerini söyledi. 

Açıklamada Ankara’da yaşanan otopark kavgasında öldürülen Mehmet Karagöz ve Eskişehir’de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz da anıldı, şiddetin sokaklarda tekinsiz bir hayat sunduğunu belirtti. 

‘BELEDİYE BİNASININ ÜST KISIM KAÇAK’

Beyoğlu Kent Savunması, Beyoğlu Belediyesi binasının en üst katının da kaçak olduğunu iddia etti. (İstanbul/EVRENSEL)

 

 

 

 

 

 

 


İftar sofrasına Suriyeli kadının alınmamasına itiraz eden oyuncu darp edildi

ÖNCEKİ HABER

Nezir Tekçi davasında yine karar çıkmadı

SONRAKİ HABER

Rojava standının polis tarafından kaldırılması protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...