10 Temmuz 2015 13:19

YPG, 'Komutan Rubar Hamlesi’nin sona erdiğini duyurdu

YPG Genel Komutanlığı, IŞİD'e karşı 6 Mayıs günü başlayan 'Komutan Rubar Hamlesi’nin sonuçlandığını duyurdu.

Paylaş

YPG Genel Komutanlığı’ndan Sozdar Dêrik, Qamişlo’da Şehit Serhed Taburu’nda düzenlediği basın toplantısıyla 6 Mayıs günü IŞİD'in Cizîr kantonundan atılması amacıyla Serêkaniyê’den başlatılan ve Til Ebyad ile Ayn İsa’nın kurtarılmasıyla süren “Şehit Rubar Qamişlo Hamlesi”nin başarıyla sonuçlandığını duyurdu. 

Basın toplantısını takip eden ANHA muhabiri Ehmet Mihemed’in aktardığı bilgilere göre, YPG Genel komutanlığı üyesi Sozdar Dêrik, iki aşama halinde gelişen operasyon kapsamında yüzlerce köy ve onlarca kasabanın özgürleştirildiğini ve 11 bin kilometrekarelik bir alanın IŞİD'den kurtarıldığını belirtti.

Til Ebyad’ın alınmasıyla IŞİD'in belinin kırıldığını belirten YPG Genel Komutanlığından Sozdar Dêrik, Kobanê ve Cizîr kantonlarının birleştirildiği operasyon süresince 1472 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü, 647 IŞİD'li cenazesinin ellerine geçtiğini ve çatışmalarda 139 YPG savaşçısının da yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Sozdar Dêrik, “Operasyonda şehit düşen arkadaşlarımıza sözümüz var: Demokratik, özgür ve çoğulcu bir Suriye inşa edilinceye kadar şehitlerimizin çizgisinde ve onların fedai duruşuyla büyük bir kararlılık ve cesaretle mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

YPJ'li Öztoktaş'ı kadınlar uğurladı

SONRAKİ HABER

Mardin'de Süryaniler tarihi kilisenin satışa çıkarılmasına tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...