10 Temmuz 2015 13:12

YPJ'li Öztoktaş'ı kadınlar uğurladı

Kobanê'nin Sirrin kasabasında IŞİD ile yaşanan çatışmada hayatını kaybeden YPJ'li Ceylan Öztoktaş'ın (Amara Agit) cenazesi, doğduğu Muradiye'nin Dağören Mahallesi'nde kadınların omuzlarında toprağa verildi.

Paylaş

Kobanê'nin güneyindeki Sirrin kasabasında IŞİD'le çıkan çatışmada yaşamını yitiren ve cenazesi Urfa üzerinden Van'a getirilen YPJ'li Ceylan Öztoktaş'ın (Amara Agit) cenazesi memleketi Muradiye'ye bağlı Dağören Mahallesi'ne getirildi. Adilcevaz-Erciş yolu istikametinde yüzlerce araçlık konvoyla karşılanan cenaze, köye getirildikten sonra kadınların omuzlarında mezarlığa kadar taşındı. Cenaze töreninde PKK Lideri Abdullah Öcalan ve YPJ'li Öztoktaş'ın posterleri, KCK ve PKK bayrakları taşındı. Törende, sık sık "Bijî berxwedana YPJ", "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı. Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından cenaze toprağa verildi ve saygı duruşunda bulunuldu.

Törende konuşan MEYADER yöneticisi Cemal Sezgin, "Önderimiz bile şehitlerimizi kendine önder olarak seçiyorsa, bizlerin de şehitlerin yolunda ilerlememiz gerekiyor. Bugün sömürge altında olan topraklarımızda şehitlerimiz olmasa bu kimliğimizi rahatça söyleyemezdik. Buradan tüm halkların, Önder Apo'nun ve gerilla yoldaşlarımız başı sağ olsun" diye konuştu.

Barış Anneleri Meclisi üyesi Keve Işık ise, "Bugün yine bir canımızı toprağa verdik. Gün şehitler etrafında birlik olma zamanıdır. Dilimiz, benliğimiz ve kimliğimiz için yönlerini dağlara çevirdiler. Önderliğimize ve şehitlerimize sahip çıkalım" ifadelerinde bulundu.

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer de, "Kadın özgürlüğü ve halkların özgürlüğü için mücadele eden bu yiğit kadınlara söz veriyoruz ki mücadele yolları yolumuzdur. Şehitlerimiz bizlerin ışığı oldu. Özgürlüğümüz için verdikleri mücadeleye sahip çıkacağımıza yemiz ediyoruz" şeklinde konuştu. Hezer, 40 yıldır süren savaşta binlerce Kürt'ü öldüren düşmanın bununla yetinmediğini ifade ederek, "40 yıldır süren savaşa doymayan düşman şimdi de Kürtlerin karşısına DAİŞ çetelerini destekleyerek çıktı. Bilsinler ki onlarla beraber zihniyetleri yok olacaktır" dedi.

Aile de törene katılan herkese teşekkür etti.

Törenin ardından Dağören Köyü Taziyeevi'ne geçilerek aileye başsağlığı dileklerinde bulunuldu. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Nefret çağrısına suç duyurusu

SONRAKİ HABER

YPG, 'Komutan Rubar Hamlesi’nin sona erdiğini duyurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...