10 Temmuz 2015 13:08

Nefret çağrısına suç duyurusu

Paylaş

KAOS GL ve Pembe Hayat Derneği, Ankara sokaklarında "Lut kavminin çirkin işini yapanı görürseniz faili de mef'ulü de öldürünüz" yazılı afişler asan Genç İslami Müdafaa grubu hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Ankara sokaklarına "Lut kavminin çirkin işini yapanı görürseniz faili de mef'ulü de öldürünüz" yazılı afişler asan Genç İslami Müdafaa hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Kaos GL ve Pembe Hayat Derneği üyeleri, suç duyurusundan önce Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Özgürlükçü Hukukçular Derneği ( ÖHD) ve İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) destek verdiği açıklamayı Demhat Aksoy okudu.

Aksoy, "Hükümetin politikaları nedeniyle çoğalan nefret söylemi sadece televizyonda gazetelerde internette değil bizlerin evlerinde, sokakta her an saldırıya açık bir bir tehdit olarak karşılaşıyoruz" dedi. Yetkililerden, Ankara sokaklarında LGBTİ'lerin öldürülmesi çağrısını içeren posterlerin derhal kaldırılması, olayın soruşturulması ve şiddete teşvik edenlerin ya da şiddet uygulayanların adalet önüne çıkarılması talebinde bulunan Aksoy, davanın dikkatlice izlenmesi ve LGBTİ'lerin güvenliğini güvence altına alınması talebinde bulundu. LGBTİ'lerin anayasada cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına ve nefret suçlarına karşı korunmasını da isteyen Aksoy, nefret suçlarına karşı durmanın toplumsal barış için gerekliliğine vurgu yaptı. 

Yapılan açıklamanın ardından suç duyurusu dilekçesi dernek avukatları tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletildi. Suç duyurusunda, Genç İslami Müdafaa ve internet sağlayıcısı hakkında "Suç işlemeye tahrik, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" suçlarından işlem yapılması isteniyor. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de artık bunlar hayal: Borçlanmadan evlilik, korkmadan emeklilik

SONRAKİ HABER

YPJ'li Öztoktaş'ı kadınlar uğurladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...