10 Temmuz 2015 11:19

Rıza Bayram davasında gizilik kararına tepki: Devlet işlediği cinayetin üstünü örtmek istiyor

Paylaş

Burak ŞEFKAT
Tarsus

Mersin’in Tarsus ilçesinde geçtiğimiz yıl düzenlenen Lice katliamı protestosuna katıldıktan sonra kaybolan ve 5 gün sonra Berdan Irmağı’nda ölü bulunan Rıza Bayram ile ilgili yürütülen soruşturma dosyasına gizlilik kararı verildi.

Tarsus Sulh Ceza Hâkimliğince, ‘Soruşturmanın sağlıklı yürümesi’ gerekçesiyle gizlilik kararı getirildi. Gizlilik kararının, Rıza Bayram’ın ölümüne ilişkin emniyet tarafından yok denilen TOMA görüntüleri ve telsiz kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından alınması dikkat çekti.

‘ŞÜPHELERİMİZ GİTTİKÇE ARTIYOR’

Bayram ailesinin avukatlarından Yılmaz Talay verilen gizlilik kararıyla, Bayram’ın ölümünde ki şüphenin gittikçe arttığını vurguladı. Aylardır davanın açılmadığı soruşturma dosyasına ulaşmalarının engellendiğini ifade eden Talay ‘Olayın üstünün kapatılmak istendiğine yönelik şüphelerimiz artmakta. Geçtiğimiz günlerde gazetenizin yaptığı haberin ardından bu kararın alınmış olması çok manidar’’dedi.  Alınan gizlilik kararına itiraz edeceklerini ifade eden Talay ‘‘umarım gizlilik kararı biran önce kalkar ve soruşturma sağlıklı bir şekilde sürer’’dedi.

‘DEVLET BİZİM İÇİN MEŞRUİYETİNİ YİTİRMİŞTİR’

Rıza Bayram’ın kardeşi Mehmet Bayram verilen gizlilik kararına tepki göstererek ‘’devlet işlediği cinayetin üstünü örtmek istiyor’’dedi Ailece yaşadıkları sürecin ardından devlete karşı büyük bir öfke hissettiklerini söyleyen Mehmet Bayram ‘’ Düşünsenize bir an abiniz evden çıkıyor ve bir daha onu göremiyorsunuz. Normal bir ölüm değil bu, devletin katletmesi sonucunda ağabeyim yaşamını yitirdi. Faillerin bulunması için illa Başbakanın milletvekilinin çocuğumu olması gerekiyordu ağabeyimin.  Bu devlet bizim gözümüzde bitmiştir, meşru değildir artık’’dedi. 

Verilen gizlilik kararının kendileri için bir anlam ifade etmediğini söyleyen ağabey Raif Bayram ise ‘ bizler için bu olayda şüphe yok fail var. Olayın üstünü kapatmaya çalışmalarının hiçbir anlamı yok. Sonuna kadar bu dosyanın takipçisi olacağım, korkum yok en fazla bende kardeşimin yanına toprağa giderim’’dedi.

 

RIZA BAYRAM'IN ÖLÜMÜNDE POLİSİN YALANI BELGELENDİ

ÖNCEKİ HABER

Batman'da petrol işçilerinin direnişi sürüyor

SONRAKİ HABER

Bingöl suikastı iddianamesi kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...