10 Temmuz 2015 11:10

Batman'da petrol işçilerinin direnişi sürüyor

Paylaş

Cumhur DAŞ
Batman

Batman'da taşeron petrol arama şirketi TPIC’de çalışan işçilerin 11 Temmuz itibariyle iş akitlerinin feshedileceği duyumu üzerine başlattığı eylem devam ediyor. Direnişe geçen 100’ün üzerinde işçinin kararlılığı gözleniyor.

Dün, iftara iki dakika kala TPAO yönetiminin talebi üzerine 100 kadar polis TOMA ve akreplerle bir baskın gerçekleştirmiş ve 7 işçiyi gözaltına almıştı. Saldırıda işçilerden biri de plastik mermiyle yaralanmıştı. Gözaltına alınan işçilere sorgularında “Sizi kim kışkırtıyor?”, “Bu eylemin arkasında kimler var?” gibi sorular sorduğu öğrenildi.

Türkiye Petrolleri Park sahasındaki F-200/14 kulesini işgal eden işçiler kulede bekleyişlerini sürdürüyor. Kule yüksek olduğu için polis müdahale edemiyor. Görüştüğümüz işçiler kuleye olası bir müdahalenin çok olumsuz sonuçlar doğuracağını söylüyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından işçilere gönderilen kısa mesajda ise 30 Haziran 2015’te iş akitlerinin son bulduğunu bildirdi.

Milletvekilleriyle görüşmelerden sonuç alınamadı. AKP Milletvekili Ziver Özdemir, işçilerin telefonlarına cevap vermiyor. 100 civarında işçi kulenin üzerinde direnişe devam ediyor.

Batman’daki kitle örgütlerinin ve Petrol-İş Şubesi’nin işçilere destekleri de devam ediyor.

ÖNCEKİ HABER

SeraPool işçilerinden evrensel ve Hayat TV'ye destek ziyareti

SONRAKİ HABER

Rıza Bayram davasında gizilik kararına tepki: Devlet işlediği cinayetin üstünü örtmek istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...