10 Temmuz 2015 09:29

Nükleercilerin Hilton'daki iftarına karşı 'yeryüzü sofrası'

Paylaş

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) üyeleri, Gülnar ilçesinde yapılan Akkuyu Nükleer Santrali'ne tepki göstermek amacı ile 'Yeryüzü iftar sofrası' kurdu.

Merkez Yenişehir ilçesindeki Hilton Otel'de, Akkuyu NGS tarafından özel bir davetli grubuna iftar yemeği verileceği bilgisini alan yaklaşık 200 kişi, tepki olarak otelin yaklaşık 100 metre uzağındaki kaldırıma yeryüzü iftar sofrası kurdu. Basına kapalı olan ve Akkuyu NGS yöneticilerinin de katıldığı iftar programını eleştiren NKP üyeleri, evlerinde hazırladıkları yemekleri kaldırıma getirerek bir arada iftar yaptı. Her gelenin kendi evinde yaptığı yemekleri iftara katılanlarla paylaşan nükleer karşıtları, kaldırım üzerinde kurdukları sofrada birlik mesajı vererek nükleerin zararlarına dikkat çekti. Hem nükleere hem de zengin sofralardaki iftar yemeklerine olan tepkilerini ortaya koyan Mersinliler, iftarın her kesimden insanı bir sofra etrafında toplayan önemli bir unsur olduğunu vurguladı.

Etkinlikteki amaçlarının 'Nükleere hayır' demek olduğunu ifade eden NKP Dönem Sözcüsü Gazi Düz, nükleer santral istemediklerine kaydederek şunları söyledi:

"Şu anda Akkuyu Nükleer Santrali'ni yapan NGS firması Hilton Otel'de devlet erkanına, kentin önde gelen isimlerine ve zenginlerine iftar yemeği veriyor. Biz de halk olarak onların 'Evet' dediği santrale 'Hayır' diyoruz. O yüzden bizde Hilton Otel'in önünde bir yeryüzü sofrası kurduk. Biz Türkiye'de bu tip bir enerjiyle sermayeye girdi sağlanmasını istemiyoruz. Sağlanacak enerji ile halkın daha fazla sömürülmesine yol açılmasını istemiyoruz. Santralin yapılması ile doğanın talan ve yok edilmesine karşıyız. Nükleere karşı duran herkes şu an burada bulunuyor." (Mersin/DHA)

ÖNCEKİ HABER

'Beşler' mezarları başında anıldı

SONRAKİ HABER

KESK’li kadınlar: Katliama karşı sesimizi ve mücadelemizi yükseltiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...