10 Temmuz 2015 09:21

'Beşler' mezarları başında anıldı

Paylaş

Diyarbakır'da kontrgerilla tarafından katledilen HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın'ın cenazesine giderken 10 Temmuz 1991’de geçirdikleri trafik kazası sonrası hayatını kaybeden dönemin İHD Adana İl Başkanı Elif Tuncer ve İHD yöneticileri Hasan Üzüm, Yusuf Üzüm, Cemal Ölçmez ile İmam Turan mezarları başında anıldı. Anmaya İnsan Hakları Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği, Emek Partisi yöneticileri ve aile yakınları katıldı.

Anmada konuşan İnsan Hakları Derneği İl Başkanı Sema Peynirci kazanın hâlâ aydınlatılmadığını söyleyerek “Bugün aynı zamanda Ali İsmail Korkmaz’ın ölüm yıl dönümü. Beşler nezdinde bütün devrim şehitlerini mücadelemizde yaşatacağız” dedi.

'ELİFLER'İN KAVGASINI SÜRDÜRECEĞİZ'

Peynirci’nin ardından konuşan Emek Partisi İl Başkanı Sevil Aracı “Yıllarca küçük yaşta çocukları, mücadele eden yoldaşlarımızı kaybettik” diyerek bu ölümlerin ya sahte katiller üretilerek ya da karanlıkta bırakılarak örtbas edilmeye çalışıldığına dikkat çekti. 90’lı yılların katliamlarla dolu yıllar olduğunu dile getiren Aracı “Vedat Aydın katliamı da karanlıkta bırakıldı fakat bizlerce katiller biliniyor. Bütün bu acılar yaşansa da Kürt halkı ve tüm ezilenler birleşerek başardılar ve başarmaya devam edecekler” dedi. 

Beşler’in mücadelelerini yaşatmaya çalıştıklarını da söyleyen Aracı “Elifler’in kavgasını sürdüreceğiz” diyerek sözlerini bitirdi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu-Davutoğlu görüşmesi Pazartesi 14.00’te

SONRAKİ HABER

Nükleercilerin Hilton'daki iftarına karşı 'yeryüzü sofrası'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...