10 Temmuz 2015 08:49

Siirt'te 2 tutuklama

Siirt'te 1 polis ve 1 yurttaşın hayatını kaybetmesiyle ilgili gözaltına alınanlardan 5 kişi serbest bırakılırken, 2 kişi de tutuklanarak Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Paylaş

Siirt-Eruh yolunda kaçakçılık için kurulduğu iddia edilen kontrol noktasında dur ihtarına uymadığı iddiasıyla açılan ateş sonucunda 1'i polis 2 kişinin yaşamını yitirdiği çatışmaya dair Siirt ve Batman'da 5 kişi gözaltına alınmıştı. Olayla ilgili devam eden soruşturma kapsamında Faruk Erdemci'nin Siirt'in Eruh ilçesinde, Dilek Çelik'in de Batman'da gözaltına alınmasıyla gözaltına alınanların sayısı 7'ye çıkmıştı. Gözaltına alınanlardan Azad Oğuz, Mazlum Özekinci ve Dilek Çelik adlı yurttaşlar emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Abdullah Oğuz, Mehmet Ali Oğuz, Hakkı Oğuz ve Faruk Erdemci ise dün akşam savcılığa sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından Faruk Erdemci ve Mehmet Ali Oğuz adlı yurttaşlar denetimli serbestlik ile serbest bırakıldı.

Nöbetçi mahkemeye sevk edilen Abdullah Oğuz ve Hakkı Oğuz ise, " Örgüt üyeliği" gerekçesiyle tutuklanarak Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. (Siirt/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

UYAP'a bombacıyı değil abisini girmişler

SONRAKİ HABER

Pakistan ve Hindistan ŞİÖ üyesi oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...