10 Temmuz 2015 08:28

ABD’de 21 milyon kişinin bilgileri çalındı

ABD'ye yönelik siber saldırılarda 21.5 milyonu aşkın kişinin bilgilerinin çalındığı duyuruldu. ABD Eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, geçtiğimiz günlerde Çinli siber korsanlar için ‘ABD’de kıpırıdamadan duran her şeyi hackliyorlar’ demişti.

Paylaş

Çinli siber korsanların arkasında olduğu düşünülen Hacking Team saldırısından sonra ABD’de çeşitli alanlarda yazılım tabanlı sorunlar yaşanmaya başlanmıştı. Kamu çalışanlarının kişisel bilgilerinin toplandığı Personel Yönetimi Ofisi’nin (OPM) veri tabanı bilgisayar korsanlarının hedefi olmuştu.

İlk saldırı geçtiğimiz nisan ayında tespit edilmiş, Washington Çin Halk Cumhuriyeti’nden kuşkulanmıştı. Pekin ise iddiaları reddetmişti. Euronews’ın haberine göre, olay basına yansıdığında en az 4 milyon kişinin saldırılardan etkilenmiş olabileceği belirtiliyordu. Ancak OPM bu sayının beş kat daha fazla olduğunu, yani 21.5 milyon kişinin, sosyal sigorta numaralarından adreslerine kadar, kişisel bilgilerinin çalındığını açıkladı. En az 1 milyon mağdurun parmak izinin de korsanların eline geçtiği düşünülüyor. Saldırılardan etkilenenler arasında kamu çalışanlarının aileleri de bulunuyor. OPM’den yapılan yazılı açıklamada söz konusu bilgilerin kötü amaçlar için kullanıldığını gösteren bir bilgi olmadığı belirtti.
Siyasilerden Beyaz Saray’a OPM’nin yönetim kadrosunun değiştirilmesi yönünde çağrılar yapılıyor. Ofisin başkanı Katherine Archuleta ise istifa etmeyeceğini söylüyor.
ABD’de devlet kurumlarının iş gücünü yöneten bağımsız birim olan OPM (Office of Personnel Management) ağına sızan kişilerin Çinli siber korsanlar olduğu düşülüyor. ABD Eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, geçtiğimiz günlerde Çinli siber korsanlar için ‘ABD’de kıpırıdamadan duran her şeyi hackliyorlar’ diyerek durumun ciddiyetine parmak basmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan 'reform paketi'ni sundu, tartışma başladı...

SONRAKİ HABER

Arda Turan: Dünyanın en büyük kulübündeyim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...