10 Temmuz 2015 03:39

3 ilde eş zamanlı IŞİD operasyonu yapıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şafak vakti birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Paylaş

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri ile helikopter destekli olarak Urfa, Kocaeli ve İstanbul'da eş zamanlı şafak operasyonları düzenlendi. Operasyon kapsamında İstanbul'da 27 adreste yapılan baskınlarda 20 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon adreslerinden biri olan Gaziosmanpaşa Yıldız Tabya Mahallesi'nde bulunan bir apartman dairesine baskın düzenledi. Bu sırada polisin çevrede geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Şüphelilerin Avrupa ülkelerinden IŞİD'e katılmak için gelenlerin Suriye ve Irak'a gidişlerini organize ettiği, yurtiçinden katılacakları diğer illerde bulunan şebeke üyeleriyle bağlantılarını kurduğu ve örgüte lojistik destek sağladıkları öne sürüldü.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER
Gözaltına alınanlar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi ve sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Gözaltına alınan birçok şahıs gazetecilerin sorularına cevap vermezken, bir şüpheli basın mensuplarının 'Neden gözaltına alındınız?' sorusuna 'Allahuekber! Terörist olmaktan...' cevabını verdi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Patron istedi, Türk Metal sustu, Autoliv’de izinler 7 güne düşürüldü

SONRAKİ HABER

AKP iftarında eski vekille belediye başkanı kavga etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa