10 Temmuz 2015 00:55

Kennedy Caddesi sakinleri: Mahallemizi parsel parsel sattırmayacağız

Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kennedy Caddesi’nde ikamet eden vatandaşların evlerinin önünü paralı otoparka çevirdi. Cadde sakinlerinin arabalarının kendi apartmanlarının önüne çekmesi için ayda 300 lira ödemesi gerekiyor. Bu duruma karşı eylemi başlatan Kennedy sakinlerinden Fikret Özbilgin, “Biz mahallemizi parsel parsel sattırmayacağız. Bülent  Arınç’ın dediği yeni parseller bunlar olsa gerek” dedi.

Kennedy Caddesi sakinleri evlerinin hemen önünün otoparka çevrilmesine tepkili. Apartmanlarının önüne arabalarını park ettiklerinde, hangi şirkette çalıştığı belli olmayan kişilerin otopark ücreti istediğini söyleyen cadde sakinleri, para ödememe eylemi başlattıklarını anlatı. Cadde sakinlerinden para isteyen kişiler ise konuşmaktan kaçıp ve belediyenin ANFA şirketi çalışanı olduklarını ileri sürdü.

GÖKÇEK’E OY VERMEYİNCE

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, kendisine oy vermediklerinden dolayı cezalandırdığını söyleyen Kennedy sakinlerinden Fikret Özbilgin, “ANFA çalışanı olduklarını söyleyen kişiler aslında burada çalışmıyor. ANFA buraları başkalarına ihale etmiş. Hatta bizden para isteyen bu kişiler tartışmalarımız sırasında ‘Sizde mahalle olarak Melih Gökçek’e oy vermediniz tabii başınıza böyle şeyler gelir’ dedi. Bu ihaleyi aldım diyen kişilerin kim olduğu da belli değil” ifadesini kullandı.

Mahallelerinde genellikle emeklilerin oturduğunu  belirten Özbilgin, “Emeklilerin maaşı belli. Biz bu parayı ödemeye kalksak bizden günde 10 lira istiyorlar. Ayda istedikleri para 300 lirayı buluyor. Yılda bu miktar araç başına 3 bin 600 lira. Muhtarlıklar, dernekler olarak bu parayı ödemiyor ve bu haraç paralarının alınmaması için mücadele ediyoruz. Belediye bir an önce bu uygulamaya son vermelidir. Biz mahallemizi parsel parsel sattırmayacağız. Bülent  Arınç’ın dediği yeni parseller bunlar olsa gerek” diye açıkladı.

Belediyenin para istediği caddelerin ve kaldırımların bakımsızlığından şikayet eden engelli Oğuz Mucurluoğlu ise “Hizmet zaten yok hizmet olmayan caddeden otopark parası isteniyor. Belediyelerin halkına hizmet etmesi ve halkının hayatını kolaylaştırması gerekirken ne kadar zorluk varsa onu öne sürüyorlar. Vatandaşa hizmet etmeleri gerekirken vatandaşın kendilerine hizmet etmesini sağlıyorlar” dedi.

‘GİZEMLİ ARAÇLAR BEKLİYOR’

Söz konusu otopark çalışanlarının sigortaları dahi olmadığı ileri sürülürken, konuşmaya çalıştığımız çalışanlar sorularımıza cevap vermedi. Kennedy sakinleri gazetemize sorunlarını anlatırken çalışanlar yeni gelen arabalara fiş kesmedi. Ayrıca mahalle sakinlerinin iddiasına göre cadde başlarında bu otoparkları işlettiği söylenilen kişilerin arabaları bekliyor.
Belediyenin otopark kararını geri çekmesi için mücadele veren Kennedy sakinleri bugün Ankara Adliyesine  Ankara Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunacak. 

ÖNCEKİ HABER

Ne farkı var ki?

SONRAKİ HABER

TBB kadınlara ceza vermekte kararlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...