09 Temmuz 2015 20:07

Caz için tuhaf bir yer

Paylaş

İstanbul Caz Festivali hafta sonu etkinlikleriyle devam ediyor. Yaratıcı ve eğlenceli yorumlarıyla tanınan avangard-caz üçlüsü The Bad Plus, günümüzün en karizmatik saksafon virtüözlerinden Joshua Redman ile festival sahnesinde güçlerini birleştirecek. 10 Temmuz Cuma akşamı ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosunda gerçekleştirilecek konserden önce, Avrupa cazının parlayan yıldızlarından Fransız Akordeon Sanatçısı Vincent Peirani, beşlisiyle sahnede olacak.

Reid Anderson (akustik bas), Ethan Iverson (piyano) ve David King’den (vurmalı çalgılar) oluşan Amerikan caz grubu The Bad Plus, üçlü olarak ilk kez 1989 yılında sahne aldı. Kendi adlarını taşıyan ilk albümlerini 2001 yılında yayımlayan ve Abba, Blondie, Nirvana, Neil Young, Ornette Coleman’ın parçalarını kendi tarzlarında yorumladıkları 5 albümleri bulunan grup, müziklerinde rock ve pop müziğin esintilerini hissettiriyor. Karizmatik caz sanatçısı ve saksafonist Joshua Redman ise kendi adını taşıyan ilk albümünü 1993 yılında yayımladı. Solo performanslarının yanında Brad Mehldau, Christian McBride, Kurt Rosenwinkel gibi pek çok önemli isimle birlikte çalışan Redman, The Bad Plus’la imza attığı özel konserlerden birini festival kapsamında İstanbul’da gerçekleştirecek.

CAZ SICAĞINA ‘KUZEY IŞIKLARI’

Bugüne kadar 200 bin kayıtta yapımcı ya da müzisyen olarak yer alan, reggae müziğin en önemli bas ve davul ikilisi Sly & Robbie, Norveçli Usta Caz Trompetçisi Nils Petter Molvaær ile sıra dışı bir konser için festivalde buluşuyor. Jamaika’nın groove ustaları ve dünyanın en iyi davul-bas ikililerinden, Grammy ödüllü Davulcu Sly Dunbar ve Basçı Robbie Shakespeare, Grace Jones’dan Mick Jagger’e birçok uluslararası yıldızla çalışmaları ve yer aldıkları her projeye kendi groove anlayışlarını katmalarıyla tanınıyor. Norveç’in elektro caz alanındaki en önemli isimlerinden Nils Petter Molvær’le birlikte sahnede olacak ekibe, gitarda yine Norveç caz sahnesinin aktif isimlerinden Eivind Aarset ve elektronik müzik dehalarından Vladislav Delay eşlik edecek. Sadece 2015 yazına özel olarak tasarlanan bu projede müzisyenler ilk defa aynı sahnede olacak ve cazdan duba, elektronik müzikten dünya müziğine izleyenleri keyifli bir yolculuğa çıkaracak. 11 Temmuz Cumartesi akşamı KüçükÇiftlik Park’ta düzenlenecek konserden önce Korhan Futacı ve Kara Orkestra, İstanbul’un kaosunu ve deliliğin müzikal hikayesini kendi stilleriyle dinleyicilere anlatacak. Kuzey Işıkları etkinliğinde sahne alacak diğer sürpriz isimler festivalin web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağırlık virüsle tedavi edilebilir mi?

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: 14 ilkemizde pazarlık söz konusu olamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...