09 Temmuz 2015 18:21

Çığlı köyünde asker gerginliği

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Çığlı (Aşût) köyünde askerlerin bazı noktalara konuşlandırılması gerginliğe neden oldu.

Paylaş

Hakkari'nin Çukurca ilçesinin Federal Kürdistan Bölgesi sınırındaki Çığlı (Aşût) köyünde dün başlayan gerginlik bugün de sürdü. Yüzlerce asker, zırhlı araçlar ve TOMA'lar, akşam saatlerinde köy girişinde konuşlandırıldı. Bunun üzerine Çukurca-Şırnak yolu yeniden yurttaşlar tarafından barikatlarla çift taraflı trafiğe kapatıldı. Köylülerin eylemine gaz bombaları ve plastik mermiler ile saldıran askerlere, köylüler de taşlarla cevap verirken, köye çevre ilçelerden takviye birlik getirildiği öğrenildi. Yaralı ve gözaltılar ile ilgili herhangi bir bilgi elde edilemezken, köydeki asker saldırısının devam ettiği belirtildi.

Yurttaşlar dün akşam vakitlerinde de sınıra askeri sevkiyata karşı çıkmış ve askerlerin saldırısına maruz kalmıştı. Çıkan olaylarda 20 yurttaş gözaltına alınmış ve köylülerin 3 katırı öldürülmüştü DBP ve HDP'li yöneticilerin askeri yetkililer ile görüşmesi sonucu olaylar sona ererken, gözaltında tutulan 20 yurttaş gece serbest bırakılmıştı. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'JİTEM'ci Yeşil Belçika'da öldü, Erzincan'da defnedildi' iddiası

SONRAKİ HABER

Til Ebyad'ı Til Ebyad'lılar yönetecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...