09 Temmuz 2015 15:46

'Saldırılar işçi sınıfının mücadelesine'

Paylaş

KESK Kocaeli Şubeler Platformu, yaptığı açıklamada Hayat TV ve Evrensel Gazetesi çalışanlarına dönük saldırı ve tehditleri kınadı.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şube Binası’nda KESK Kocaeli Şubeler Platformu Adına yapılan açıklamada konuşan Kamil Yüce, “Saldırılar işçi sınıfının mücadelesine yönelik olduğu kadar düşünce ve ifade özgürlüğü ile haber alma hakkına da yapılmıştır. Saldırıları kınıyor, protesto ediyoruz” diye konuştu.

'TEHLİKELİ GİRİŞİMLERDE BULUNUYORLAR'

"Metal işkolunda çalışan işçilerin direnişiyle ilgili haber yapan basın emekçilerinin hedef alınması saldırıların kaynağı hakkında önemli ipuçları veriyor" diyen Yüce, “Metal işçilerinin onurlu ve kararlı direnişi sırasında ve sonrasında yaşanan birtakım karanlık olaylar, işçi sınıfının sırtında asalak olan kimi odakların hâkimiyetlerini yitirmemek için tehlikeli girişimlerde bulunduklarını göstermektedir. İlimizde ise Evrensel Gazetesi ve Hayat Televizyonu Temsilcisi Arzu Erkan’ın Ford Otosan direnişini haber yapması sonrası evinin önünde ateş açılmış ve Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri tarafından ‘Biz seni tanırız sende bizi tanırsın, bu işlere bulaşma’ diyerek tehdit edilmiştir” ifadelerini kullandı.

'YARGI ÖNÜNE ÇIKARTILMALILAR'

“Evrensel Gazetesi ve Hayat Televizyonu’nun muhabirlerinin saldırıya uğramaları, tehdit edilmeleri, güpe gündüz kaçırılmaları ve faillerin şu ana kadar yakalanmamış olmaları akla ‘derin’ bağlantıları getirmektedir” diyen Yüce, yetkilileri bir an önce saldırganları ve arkasındaki güçleri yakalayıp yargı önüne çıkarmaya çağırdıklarının altını çizdi.

Basın açıklamasına Tüm-Bel Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş, Yapı-Yol Sen Şube Başkanı Ethem Kartal, ESM Şube Başkanı Yener Çalışkan, SES Şube Yöneticisi Murat Harata, Kocaeli Dersimliler Derneği Başkanı Ruhi Çelik ve sendika üyeleri katıldı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li vekiller: Savaşa karşıyız

SONRAKİ HABER

CHP'li milletvekillerinden Cerattepe için 24 saatlik Genel Kurul oturma eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...