09 Temmuz 2015 15:32

Seçim yenilgisinin faturasını halka kesti

Paylaş

Gökhan ALTAY

AKP’nin genel seçimlerde en büyük yenilgiyi aldığı illerden biri olan Hakkari’de, seçimleri kazanamayınca İl Özel İdaresi Sekreterliği görevine geri dönen AKP Adayı Osman Kızılban’ın, muhtarları hizmet götürmemekle tehdit edip, “Ne ekerseniz onu biçersiniz” dediği iddia ediliyor.

7 Haziran seçimlerinde yenilgiye uğrayan AKP, adeta intikam alıyor. Seçimlerden önce Hakkari İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olan ve AKP’den Hakkari milletvekili adayı olan Osman Kızılban, eski görevine geri döndü. Kızılban’ın AKP’ye oy çıkmayan bazı köy muhtarlarını hizmet vermemekle tehdit ettiği iddia edildi. Geçitli ve Geçimli köyü, Bağışlı mıntıkası ve merkeze bağlı Durankaya beldesinde bulunan ve yol çalışmaları için kurulan şantiyeleri kapatmak isteyen Kızılban’ın, köy muhtarlarını da bundan sonra hizmet alamayacakları yönünde tehdit ettiği öne sürülüyor.

DERHAL İSTİFA ETMELİ

Konuya ilişkin konuşan İl Genel Meclisi Eş Başkanı Lokman Özdemir, AKP’nin seçim döneminde kentte bütün devlet imkanlarını kullandığını belirterek, “Hezimete uğrayan AKP Adayı Kızılban şimdi Hakkarililerden intikam almak istiyor. Kızılban, bazı muhtarlara ‘Ne ekersen onu biçersin’ demiş. İl özel idareyi kendi malı gibi gören Kızılban’ın derhal istifa etmesi gerek” dedi. Hakkari’de yapılan şantiyelerin kapanması durumunda hayatın tamamen duracağını söyleyen Özdemir, “Sadece yaşam da değil, yüzlerce çocuk bu köylerde bulunan okullarda eğitim görüyor. Şantiyelerin kapanması ile birlikte eğitim tamamen aksayacak” dedi. Hakkari Valisi Yakup Canbolat ile görüştüklerini aktaran Özdemir, “Hiç kimse halkı iradesinden dolayı cezalandırama. Yurttaşlar tekrar bir göçe zorlanacak. Bundan dolayı Kızılban’a dava açacağız” dedi.

OY VERMEYEN HALKI CEZALANDIRMAK İSTİYOR

Köydeki sıkıntıları dile getirmek için Kızılban’ın yanına giden Ördekli (Kotranis) Köy Muhtarı Necmettin Yalçın ise, Kızılban’ın kendisine bundan sonra hiçbir hizmet yapılmayacağını söylediğini aktararak, “Bana bizzat ‘Eğer hizmet olacaksa da ben kendi hayrıma yapacağım’ dedi. Seçimlerden önce sonsuz hizmetlerden bahseden Kızılban şimdi ise halkı cezalandırmak istiyor” diye konuştu.

DİHA’nın iddialara ilişkin görüştüğü Kızılban, mevcut şantiyelerle ilgili rapor hazırlandığını ve bu rapor doğrultusunda karar verileceğini belirterek, “Köy muhtarları ile öyle bir diyalog içerisine girmedim” dedi. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Soma katliamının yaşandığı ocak yeniden açılacak

SONRAKİ HABER

CHP’li vekiller: Savaşa karşıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...