09 Temmuz 2015 15:25

Soma katliamının yaşandığı ocak yeniden açılacak

301 madencinin can verdiği Soma Holdinge bağlı Eynez Maden Ocağı, katliamla ilgili tek bir kişiye ceza vermeden açılacak. Firmadan hazırlıkların sürdüğü ve yılbaşına kadar yeniden kömür çıkartmak istendiği açıklaması yapıldı. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise Soma Holdingi öven açıklamalarda bulundu.

Paylaş

Soma'da 301 madencinin can verdiği Soma Holdinge bağlı Eynez Maden Ocağı, katliama ilgili tek bir kişiye ceza vermeden açılacak. Aynı holdinge bağlı Işıklar Ocağı İşletme Müdürü Haluk Evinç ise hazırlıkların sürdüğünü, yılbaşına kadar tüm çalışmaların tamamlanarak yeniden kömür çıkartmak istediklerini söyledi

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Işıklar Maden Ocağında, yerin 250 metre altında işçilerle iftar yaptı. Ölümlerin sorumlusu olan holdingi öven Bektaş, “Soma Kömür İşletmeleri diğer ocağında o geçen yılki büyük kazayı yaşamış, bu tecrübeyi yaşamış bir şirket. Bu tecrübeden bizim çok şey öğrenmemiz gerekir. Bir daha öyle kazalarla karşılaşmamayı garantiye almamız gerekir. Yani garantiye yakın almamız gerekir. Yüzde yüz garantisi olmaz bu işin” dedi.

HOLDİNGİ ÖVDÜ

Soma’da herkesin madenlerin açılmasını istediğini ileri süren Vali Bektaş, şöyle devam etti: “Burada üzerinde durmamız gereken çalışma düzenini herkes için uygun bir şekle çevirmemiz. Patron için, şirket için, idare ve işçi için. Herkese uyacak bir çalışma düzeni, barış içerisinde bu işi sürdürmek zorundayız” diye konuştu. (MANİSA)

ÖNCEKİ HABER

Yem silosunda yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Seçim yenilgisinin faturasını halka kesti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...