09 Temmuz 2015 14:44

Emniyet: Tayland Fahri Konsolosluğu'na saldırıda 9 gözaltı

Paylaş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Tayland Fahri Konsolosluğu'na dün gece yapılan saldırıyla ilgili olarak 9 kişinin gözaltına alındığını belirterek, "İlimizde bulunan yabancı misyon şefliklerine ve ilimizi ziyarete gelen turistlere yönelik yapılabilecek saldırılara asla müsamaha gösterilmeyecektir" açıklaması yaptı.

Emniyet'ten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"08.07.2015 günü saat 23.30 sıralarında meydana gelen ve bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan Şişli İlçesi Esentepe Mahallesi'nde bulunan Tayland Krallığı Fahri Konsolosluğu'na ellerinde Doğu Türkistan bayrağı olan kadın, çocuk ve erkeklerden oluşan yaklaşık 100 kişilik bir grubun gelerek slogan atması ve bu şahıslardan bazılarının konsolosluğa zarar vermesi ile ilgili olarak; 2911 SKM ve Mala Zarar Verme suçlarından 9 şüpheli şahıs yakalanmış ve haklarında adli işlem yapılmıştır.
Daha önce bu adreste herhangi bir olay meydana gelmemiştir. Yaklaşık 2 ay önce konsolosluk yetkilileri ile yapılan resmi yazışmada kendilerinin koruma taleplerinin olup olmadığı sorulmuş ve taleplerinin olmadığı bildirilmiştir. Olaydan sonra Tayland Krallığı Fahri Başkonsolosluğu ile ilgili koruma tedbirleri ikinci bir emre kadar devam ettirilecektir.
İlimizde bulunan yabancı misyon şefliklerine ve ilimizi ziyarete gelen turistlere yönelik yapılabilecek saldırılara asla müsamaha gösterilmeyecektir." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Memurlar için arife günü de tatil

SONRAKİ HABER

Plajda ölü bulunan gençler toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...