09 Temmuz 2015 12:55

‘HDK’ye yargı komplosu’

Paylaş

Halkların Demokratik Kongresi Eş Sözcüleri Sabahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü yazılı bir açıklama yayımlayarak yargının HDK’ye karşı tutumuna tepki gösterdi. Açıklamada HDK’nin, hiçbir meşru ve yasal dayanak olmaksızın Ankara Cumhuriyet Savcılığınca, ‘terör örgütü’ olmakla suçlandığına dikkat çekildi.

HDK’nin terör örgütü olduğu gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Savcılığının hazırladığı iddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmiş, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan ile Yasemin Öztürk ve Ali Özkan’ın örgüt üyeliği iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması 7 Temmuz’da görülmüştü. Konu ile ilgili açıklama yapan HDK Eş Sözcüleri, 7 Haziran genel seçimleri sonrasında 80 milletvekili ile TBMM’de temsil edilen Halkların Demokratik Partisinin, HDK’nin içinden doğduğunu belirtti. HDP’nin yanı sıra siyasi mücadele yürüten EMEP, ESP, SDP, SYKP gibi birçok yasal parti girişimi, siyasi çevre, düşünce kuruluşunun da HDK’nin bileşenleri arasında olduğunu ifade eden Eş Sözcüler, HDK’nin tümüyle şeffaf bir yapılanmaya sahip olduğunu söyledi.

Açılan davaların hiçbir hukuksal dayanağı olmadığı halde ‘pilot dava’ kurma teşebbüsü olduğunu dile getiren HDK Eş Sözcüleri, “Bu davayı açtıran ‘düşman ceza hukuku’ uygulayıcılarının hedefi, HDK kimliğinin kriminalize edilmesi ve davanın daha sonra açılabilecek davaların lokomotifi olarak iş görmesidir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dayakçı polislere takipsizlik kararına itiraz eden avukatlara soruşturma

SONRAKİ HABER

Jesca Nankabirwa davası ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...