09 Temmuz 2015 12:47

Dayakçı polislere takipsizlik kararına itiraz eden avukatlara soruşturma

Osmaniye’de 3 Mart 2013 tarihinde, Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’nın katıldığı mitingde, ‘Hırsız var’ pankartı açan İbrahim Alıcı’yı döven Başbakanlık Koruma Polisleri hakkında verilen takipsizlik kararına itiraz eden avukatlar hakkında soruşturma başlatıldı.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Osmaniye’de 3 Mart 2013 tarihinde, Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’nın katıldığı mitingde, ‘Hırsız var’ pankartı açan İbrahim Alıcı’yı döven Başbakanlık Koruma Polisleri hakkında verilen takipsizlik kararına itiraz eden avukatlar hakkında soruşturma başlatıldı.

İbrahim Alıcı, Erdoğan’ın katıldığı seçim mitinginde 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunda ortaya çıkan iddialarla ilgili ‘Hırsız var’ pankartı açmıştı. Alıcı, pankartı açar açmaz Başbakanlık Koruma Polisleri ve Osmaniye Emniyet Müdürlüğüne bağlı bazı polisler tarafından darbedilerek gözaltına alınmıştı. Alıcı’nın avukatlığını üstlenen Sevil Aracı ve Tugay Bek, darpçı polisler hakkında Osmaniye Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Savcılık polisler hakkında takipsizlik kararı verince Bek ve Arıcı, Osmaniye Sulh Ceza Hakimliğine itiraz dilekçesi verdi.

MAHKEME DİLEKÇEYİ BEĞENMEDİ

Bek ve Arıcı dilekçede, ellerinde darp raporu olmasına rağmen polisler hakkında takipsizlik kararı verildiğine dikkat çekti. Suçlanan polislerin Başbakanlık bünyesinde çalışan polisler olduğuna dikkat çekilen dilekçede, 17-25 aralık yolsuzluk operasyonları nedeniyle birçok polisin ve savcının görevden alındığı, Erdoğan’ın operasyon hakkındaki tutumunun takipsizlik kararında etkili olduğuna dikkat çekildi. Bu nedenlerle savcılığın polisler hakkında takipsizlik kararı verdiğine dikkat çekilen dilekçede, kararın iptal edilmesi istendi.

Talebi reddeden Sulh Ceza Hakimi, Osmaniye Savcılığına Bek ve Arıcı hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık ise Adalet Bakanlığına başvurarak soruşturma izni istedi. Bakanlık savcılığa soruşturma izni verdi.

BİZİ DOĞRULADILAR

Haklarında soruşturma başlatıldığını önceki gün öğrenen Bek ve Arıcı duruma tepki gösterdi. Tugay Bek, açılan soruşturmanın dilekçede yazdıklarını doğruladığını ifade etti.

Dilekçeyi yazan hakimin yazdıkları dilekçenin hukuka uygunluğuna bakmadan önce yazılan ifadelerden rahatsız olup kendileri hakkında ihbarda bulunduğunu söyleyen Sevil Aracı, “Ortada bir takipsizlik kararı var ve biz hukuki gerekçelerimizi sıralayarak ve olaya ilişkin görüşlerimizi beyan ederek bir itirazda bulunduk. Mesleğim gereği yazdığım bir dilekçeden dolayı böyle bir soruşturmanın açılması eşi görülmemiş bir uygulama” dedi. Daha önce de haklarında davalar açıldığını aktaran Aracı, ancak bu şekilde bir soruşturma açılmasının kendilerini şaşırttığını dile getirdi. Evrensel hukuk kurallarında avukatın yazdığı dilekçenin dokunulmazlığı olduğunun altını çizen Aracı,  “İfadelerimizde hakaret olarak nitelendirilebilecek bir şey yok” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da sahibinden satılık kilise!

SONRAKİ HABER

‘HDK’ye yargı komplosu’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...