09 Temmuz 2015 08:35

Davutoğlu: Muhtemelen görevlendirme bugün yapılacak

Gözlerin çevrildiği hükümet kurma görevlendirmesine ilişkin konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine görevi verebileceğini söyledi. Davutoğlu, haftaya siyasi partileri ziyaret edeceğini belirtti.

Paylaş

Muhalefetin "Cumhurbaşkanı görevlendirmeyi yapmayarak oyalıyor" eleştirileri nedeniyle gözlerin çevrildiği hükümeti kurma görevlendirmesine ilişkin grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, görevlendirmenin bugün yapılabileceğini söyledi.

Meclis Başkanlık Divanının bugün kurulacağına işaret eden Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı muhtemelen görevlendirmeyi bugün yapacak. Cumhurbaşkanımız görevlendirme yapmadan biz hazırlığımızı yaptık" dedi. Muhalefet partilerini yapıcı olmamak ve kavga etmekle itham eden Davutoğlu, "CHP ilk andan itibaren ne diyor? AK Parti dışındaki seçenekleri masaya yatırdık. MHP biz oyunun dışındayız diyor. HDP hala şiddet söyleminden vazgeçemedi. HDP terörden kendini kurtaramadı. Doğu ve Güneydoğu'da başka, İstanbul'da başka konuşan HDP ikiyüzlü siyasetten vazgeçsin. Bu kürsülerde konuşanlar teröre mesafe koyamadılar" sözleriyle HDP'yi hedef aldı.

HALAÇOĞLU'YU ELEŞTİRDİ
Meclis başkanlığı seçimlerinde kendilerinin "çelik gibi bir irade ile adaylarının arkasında durduklarını" savunan Davutoğlu, "AK Parti içinde bir tartışma yaşanmadı. Diğer partilere bakın, Baykal üzerinden yapılan tartışmalara bakın. MHP'nin grup başkan vekilinin sarf ettiği söz hepimiz tarafından kınanan ve hiçbirimiz tarafından kabul edilemeyecek siyasi tarihimize düşen bir kara leke olmuştur. Yusuf Halaçoğlu'nun sözlerini bir kez daha reddediyoruz ve kınıyoruz. Sayın Baykal üzerinden yapılan spekülasyonlar çok seviyesiz. AK Parti'yi hiçbir seviyesiz tartışmanın içine çekmeye çalışmayın" diye konuştu.

'ERDOĞAN'I TARTIŞTIRMAYIZ'
Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik muhalefet partilerinden gelen "süreci uzatıyor" eleştirilerine de yanıt vererek, "Cumhurbaşkanlığı'nı tartışma konusu yaptırmayız. Kimse Cumhurbaşkanını fanusa sokmaya çalışmasın. Böyle bir şey olmaz. Halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı tabi ki konuşacak ve halkın içinde olacak. Bu partiler, Cumhurbaşkanlığı makamını tartışmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı'nın 'süreci geciktirdiğini' iddia edenler, Anayasa'yı bilmeyenlerdir" şeklinde konuştu.

KOALİSYON TURLARI HAFTAYA KALDI
Davutoğlu Bosna'ya yapacağı ziyaret sonrasında, kendisine görev verilmesi halinde önümüzdeki hafta siyasi partileri ziyaret etmeye başlayacağını söyledi. Diğer siyasi partilere, "Gelin hep beraber karşılıklı saygı duyalım" dedi ve herkesin diğer partilerin gruplarına teammüllerine saygı göstererek hareket etmesini istedi. AKP'nin diğer partilerin iç işlerine karışmadığını savunan Davutoğlu, yapıcı bir yaklaşım beklediklerini ve kapıların açık tutulmasını istedi. (ANKARA)


DEMİRTAŞ: HADİ CNM İNŞ YA!
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'nun "Cumhurbaşkanı muhtemelen bugün görev verecek" açıklamasını "Hadi cnm inş ya!" cümlesiyle yorumladı.

Davutoğlu'nun açıklamasına dair Evrensel'in attığı tweeti takipçileriyle paylaşan Demirtaş, "Hadi cnm inş ya" diye yazdı.

ÖNCEKİ HABER

Çukurca'da gözaltına alınan 20 kişi serbest

SONRAKİ HABER

Belediyenin Bilgi Evi'ne baskın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...