09 Temmuz 2015 07:03

Diyarbakır'da hayvanların korunması için protokol imzalandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakır Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DİHAYKO) arasında sokak hayvanlarının korunması için protokol imzalandı.

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile DİHAYKO arasında imzalanan Protokol ile, sokakta yaşayan hayvanların korunması ve ıslahı sürecine gönüllü katılımını sağlamak, kamu ile sivil toplum örgütünün birlikte iş üretimini ve insanların doğayla barışık bir yaşam sürdürmesi amaçlandı.

8 maddeden oluşan protokol, 3 yıl süreyle geçerli olacak. Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen imza törenine, Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Eş Başkan Fırat Anlı, DİHAYKO Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Ekmekçiler ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Genel Başkanı Edip Paçal katıldı.

DİHAYKO Başkanı Sevgi Emekçiler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederken, Diyarbakır'ın Türkiye'de örnek gösterilen belediyelerden biri olduğunu söyledi. Hayvan hakları konusunda herkesin belediyeyi hep takdir ettiğini vurgulayan Ekmekçiler, "Başka şehirlerdeki belediyelerin davranışlarını görünce burada olduğumuz için kendimizi çok şanslı hissediyoruz" dedi. Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı ise, önceliklerinin kentteki dezavantajlı gruplar olduğunu kaydederek, bundan sonra beraber çalışacaklarını söyledi. (Diyarbakır/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş'tan Artvin için direniş mesajı

SONRAKİ HABER

Suriye'ye geçmeye çalışan 8 kişi yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...