09 Temmuz 2015 00:53

Mezuniyete siyasi kimlik engeli iddiası

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

Kocaeli Üniversitesine 2008 yılında gelerek eğitim hayatına devam eden Engin Kaplan, mezun olacağı son sene siyasi kimliğinden dolayı kasten mezun edilmediğini iddia etti.

Aktardığına göre, bu sene başında 3 tane dersi olan Kaplan, Danışman Özlem Yıldız’a giderek başka dersinin olup olmadığını öğrenmek istedi. Bunun üzerine Kaplan’a danışmanının yanıtı “Yok, kesinlikle 3 dersin dışında kaldığın dersin yok” oldu. Ders seçimlerinden iki hafta sonra danışmanının yanına gelerek “Engin bir seçmeli dersin daha var” demesiyle şaşıran Kaplan, sonrasında Bölüm Başkanı Ömer Feyzi Gürer’in yanına giderek, sistemi tekrar açtırdı ve o seçmeli dersin yerine başka bir ders aldı. Danışmanının yanına bir arkadaşı ve bölümden bir öğretim üyesi ile giden Kaplan, birinci dönem yaşadığı sıkıntıyı yaşamamak için danışmanıyla tekrar görüştü. “Sıkıntı yok, kesinlikle başka dersin yok” cevabını alan Kaplan, ikinci dönemin bitmesiyle, danışmanı Özlem Yıldız’a tek ders dilekçesini vermeye gittiğinde kendisine ne istediğini dahi sormadan “Engin kaldın” cevabını aldı.

‘POLİS DAHA ÖNCE TEHDİT ETTİ!’

2012 yılında açlık grevleri döneminde okul içerisinde eylemlere katılan, daha sonra açılan soruşturmalarda kınama cezası alan Kaplan, yaşananların siyasi kimliği yüzünden olduğunu düşünüyor. Aynı bölümde okuyan bir arkadaşının geçmiş dönemde gözaltına alındığını anlatan Kaplan, “Arkadaşımın Jeoloji Mühendisliğinde okuduğunu anlayan polisler ‘Sizin bölümde bir hoca var, onu tanıyorsundur. Ayağınızı denk alın, gerekirse size okul okutmayız’ diyerek tehditlerde bulundu. Bu baskı öğretim hayatımız boyunca sürdü” ifadelerini kullandı. 

Yaşanan durumun kendisini etkilediğini aktaran Kaplan, bölüm ve üniversite yönetiminden şikayetçi. Bir dilekçe ile yaşananları üniversite yönetimine duyuran Kaplan, “Benim bir yılımı aldılar, bunun hesabını kim verecek?” diye sordu.

ÖNCEKİ HABER

Paris'e son tren

SONRAKİ HABER

İşçi baharı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa