08 Temmuz 2015 15:42

Erfındık davası karara kaldı

Paylaş


Yelda TEKİN
Peri BAYAV
İzmir

Boşandığı eşi tarafından öldürülen Serpil Erfındık davasında savcılık mütalaa verdi. Mahkeme savcının verdiği mütalaa doğrultusunda karar vermesi durumunda sanık Vedat Atik ağırlaştırılmış müebbet cezası almayacak.

15 Aralık 2013 tarihinde boşandığı eşi Vedat Atik tarafından öldürülen DEÜ Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık davasının 9. duruşması görüldü. İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Erfındık’ın ailesi ve avukatları, Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu, İzmir Barosu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları ve sanık Vedat Atik ile  avukatı katıldı. 

AVUKAT AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ

Duruşmada konuşan Avukat Aytül Arıkan, suçun sanık tarafından tek başına işlenmediğini ifade ederek cinayet öncesinde sanık Vedat Atik’in baz istasyonları ve kamera kayıtlarınca aynı anda farklı kıyafetlerle görülmesinden bahsetti. Sanığın tasarlayarak ve kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebini yineleyen Arıkan olayın TİB kararıyla sabit olduğunu vurguladı. Sanık Vedat Atik’in annesi Gönül Atik ve kardeşi Sedat Atik’in yardımıyla işlediği iddia edilen cinayet, Erfındık’ın 6 aylık devlet korumasının dolduğu gün gerçekleştirilmişti.

SAVCI MÜEBBET İSTEDİ

Avukatların konuşmalarından sonra savcı Göksel Er açıkladığı mütalaada, sanık Vedat Atik'İn kasten öldürme suçundan hapisle cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, savcı mütalaasının yönünde karar vermesi durumunda, sanık Vedat Atik, indirimden ve şartlı tahliyeden yararlanarak bir süre hapis yattıktan sonra çıkabilecek. 

29 EYLÜL'E ERTELENDİ

Mahkeme sanık Vedat Atik’in tutukluluğun devamına karar vererek kararı açıklamak üzere duruşmayı 29 Eylül’e erteledi. Dava öncesinde açıklama yapan Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu, kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet cezası taleplerini yineledi. 

ÖNCEKİ HABER

Uluslararası Af Örgütü: Balkan göçünde suçlu AB

SONRAKİ HABER

Hakkari sınırında askeri hareketlilik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...