08 Temmuz 2015 15:08

EMEP: Sorumlular hesap versin

Paylaş

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Nuray Sancar, yetkililerin Manisa’da yaşanan katliamı ‘alelade bir trafik kazası’ gibi ele alarak sorumluluklarını gizlemeye çalıştığını belirtti. 

Sorumluların hesap vermesini isteyen Sancar, “Bir kez daha benzer katliamların yaşanmaması için, işçilerin kamyon, traktör gibi insan taşımacılığına uygun olmayan araçlarla nakledilmesini kesin olarak ortadan kaldıracak gerekli tedbirler alınmalıdır. İnsan hayatını hiçe sayan taşımacılıkta ısrar edenler ve bunlara göz yuman kamu görevlileri hakkında ağır cezai yaptırımlar getirilmelidir” dedi. 

Tarım sektöründe sıklıkla yaşanan ve “kaza” adı verilen cinayetlerde yaşamını kaybedenlerin büyük bölümünün kadın olduğuna da dikkat çeken Sancar, “Çünkü tarım ve hayvancılığın bitirildiği, işsizliğin kol gezdiği memlekette kadınlar, üretken etkinliklerinden koparılıp mevsimlik tarım işçisi olarak başkasının toprağında ücretli çalışmak zorunda kalıyor. Ataerkil ilişkilere dayanan sömürünün en ağırı kadınlar üzerinden gerçekleşiyor” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)  

ÖNCEKİ HABER

‘Tecrit’ sevkine karşı duyarlılık çağrısı

SONRAKİ HABER

'Geçici hükümetin yaptığı atamalar Anayasa ihlalidir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...