08 Temmuz 2015 14:42

Karakolda ölüm aydınlatılacak mı?

Paylaş

Fatma KESKİNTİMUR
Antep

Antep’te aile için şiddet şikayetiyle gözaltına alınan ve götürüldüğü Şahinbey Polis Merkezinde hayatını kaybeden Mehmet Kelbakla’nın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Savcılığa giderek ifade veren Kelbakla’nın arkadaşları ve avukatı olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istedi. 

Mehmet Kelbakla, 21 haziranda Gaziantep’te aile içi şiddet şikayeti üzerine polisler tarafından gözaltına alındı. Şahinbey Polis Merkezine götürülen Kelbakla gözaltına alındığını telefonla arkadaşlarına bildirdi. Arkadaşları akşam durumunu öğrenmek için karakola gittiğinde, ‘Bizde böyle bir gözaltı yok’  cevabını aldı. Ancak polisler sabah aileyi arayarak M.K’nin hayatını kaybettiğini bildirdi. Kelbakla’nın gözaltına alındığında 400 promil alkollü olduğu bu haldeyken hastaneye götürülmek yerine karakolda tutulmaya devam ettiği belirtildi. 

Gaziantep Cumhuriyet Savcılığının ölüm olayıyla ilgili başlattığı soruşturma ise devam ediyor. Kelbakla’nın telefonla aradığı arkadaşları önceki gün savcılığa giderek ifade verdi. 

ARKADAŞLARI DA İNANMIYOR

Savcılık ifadelerinin ardından adliyede görüştüğümüz arkadaşları, Kelbakla’nın “Alkolden dolayı ölecek kadar komaya girdiğine” inanmadıklarını belirttiler. “Öyleyse bile neden hastane yerine karakolda tutuldu ve neden karakola gelenlere gözaltında olmadığı bilgisi verildi?” diye soran arkadaşları, esnaf olan Kelbakla’nın eşi ve çocuklarının da olayın şokunda olduklarını dile getirdiler. 

‘ÖLÜM NEDENİ BELİRLENEMEDİ’

Davayı üstlenen Avukat İnan Öztürk  soruşturmanın bir an önce aydınlatılmasını beklediklerini ifade etti. Kelbakla’nın ölüm nedeninin henüz belirlenmediğini ifade eden Öztürk, Cumhuriyet Savcısının olay yeri incelemesinin ardından Kelbakla’nın naaşının Adli Tıp Kurumuna kaldırıldığını fakat detaylı otopsi yapılamadığını aktardı. Kelbakla’nın iç organlarından alınan örneklerin biyopsileri yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildiği bilgisini veren Öztürk, “Sonuçlar çıktığında soruşturmaya dair daha aydınlatıcı bilgilere de ulaşabileceğiz” dedi. 

‘BÖYLE BİRİ YOK’ DİYEREK SAKLANAN NE?

Öztürk olay gününü şöyle anlattı: “21 haziran günü aile içi şiddet iddiasıyla savcılık talimatıyla ifade vermek üzere karakola çağrılan Kelbakla, saat 19.00 sıralarında ekipler tarafından evinin civarından alınıyor. Alkollü olduğu için önce devlet hastanesinden 400 promil alkollü olduğuna dair rapor alınıyor. Durumu savcıya iletildiğinde ise Savcı, ‘Ayıldıktan sonra ifadesinin alınıp serbest bırakılmasını’ söylüyor. Karakola götürülmeden önce de telefonla arkadaşlarına bilgi veriyor. Arkadaşları ve bazı akrabaları 21.00 ve 22.00 sıralarında karakola gelerek görmek istiyorlar fakat ‘Böyle biri yok’ deniliyor. Telefonla bilgi almaya çalışan arkadaşına da ‘yok’ deniyor. Sabah 05.30 civarında ise yakınları aranarak öldüğü bilgisi veriliyor.”

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Ölüm nedeni ne olursa olsun, ilk andan itibaren ‘ihmal’in net olduğunu belirten Öztürk, “400 promil alkollü olduğu anlaşılan birine tıbbi müdahale yapılmaması ciddi bir ihmaldir” dedi. Karakolda darp ve benzeri durumların olup olmadığını da değerlendireceklerini söyleyen Öztürk, “Böyle bir durum olmasa bile bu halde getirilen birinin on saat boyunca hiç bakılmadan tutulması en iyi ihtimalle ihmaldir” diye konuştu.  

ÖNCEKİ HABER

Mimarlar Odası kaçak bina iddialarını yanıtladı: Kent suçlarının üstü yalanla örtülemez

SONRAKİ HABER

‘Tecrit’ sevkine karşı duyarlılık çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...