08 Temmuz 2015 11:44

Evrensel'e görüş veren sendikacı sürgün edildi

Kayseri’de Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) İşyeri Temsilcisi Çağdaş Ozan Timur, uygulamaya konulmak istenen 'kayzen' sistemine dair Evrensel'e görüş verdiği için sürgün edildi.

Paylaş

Ahmet AKARSU
Kayseri

Evrensel Gazetesinde yer alan “Hastanelerde ‘kayzen’ dönemi” başlıklı habere demeç verdiği için Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) İşyeri Temsilcisi Çağdaş Ozan Timur'un Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Erkilet Çocuk Hastanesi’ne sürgün edilmesi protesto edildi.
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Çağdaş Ozan Timur, “Evrensel gazetesine verdiğim demeç yüzünden sürgün edildim. Fabrikalardan sonra hastanelerde de uygulanmaya çalışılan kayzen sistemini ve adil olmayan uygulamalara-sürgünlere karşı mücadelemiz sürecektir. Ayrıca bu süreci hukuki yöntemlerle de devam ettireceğiz. Baskılar bizi yıldıramaz” dedi.

'ADİL BİR YÖNETİM İSTİYORUZ'
Timur'un sürülmesinde, SES üyesi olmasının da etkisi olduğunu söyleyen SES Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya, “Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi bugünkü idarecilerin aile şirketi değildir. Bu hastane bir kamu kuruluşudur. Burası halkın ve çalışanlarındır. Bu hastanenin nasıl yönetileceği, yönetilmesi gerektiği kanunlarla belirlenmiştir. Bu nedenle diyoruz ki siz bu hastaneyi aile şirketi yönetir gibi yönetemezsiniz. Kişi ve sendika kayıramazsınız, kayırmamalısınız. Neticede sizler diğer geçmiş yöneticiler gibi gelir geçersiniz, asıl biz çalışanlar ve halk baki kalır. Eğer o koltuktan indikten sonra çalışanların, bizlerin yüzüne bakabilmek istiyorsanız, adil ve tarafsız olmalısınız. Adil ve tarafsız olmayan eski idarecilerin çoğu o koltuklarından indirildiklerinde bu hastanede çalışamaz duruma gelmiş ve başka kurumlara gitmek zorunda kalmışlardır. Sizde onlar gibi olmak istemiyorsanız sesimize kulak verin.” dedi.

UYGULAMALAR YASA DIŞI DEĞİL Mİ?
Kanunu hatırlatan Karakaya, “Kamu işvereni, işyeri sendika temsilcisi, sendika işyeri temsilcisi, sendika il ve ilçe temsilcisi ile sendika ve sendika şube yöneticilerinin işyerini (…) sebebini açık ve kesin şekilde belirtmedikçe değiştiremez” hükmünü hiçe sayarak sendikamızın İşyeri Temsilcisini isteği dışında bir yer olan Erkilet’te bulunan Çocuk Hastanesine sürgün etmiş ve yasa dışı bir suç işlenmiştir” diye konuştu.
Karakaya, “Sürgünler ve haksız uygulamalara karşı, başta 4688 sayılı yasa olmak üzere yasalara aykırı, kanunsuz, hukuksuz ve haksız yapılan bu görevlendirmenin iptal edilmesini istiyoruz. İşyeri Temsilcimizin eski görev yerine yada Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde bir yere tekrar görevlendirilmesini istiyoruz.” ifadesini kullandı.
Hukuki sürecin takipçisi olacaklarını belirten Orhan Karakaya, perşembe ve cuma günü Başhekimlik önünde öğle aralarında oturma eylemleri yapacaklarını belirtti.

KESK'ten baskılara karşı Evrensel ve Hayat TV'ye destek ziyareti

ÖNCEKİ HABER

Arçelik LG'de işçilerin arasına branda çekildi

SONRAKİ HABER

Ticaret mahkemesi, sendikal hakları yok saydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...