08 Temmuz 2015 11:44

Arçelik LG'de işçilerin arasına branda çekildi

Paylaş

Direnişleri polis operasyonuyla bitirilen Arçelik LG işçilerinin mücadelesi sürüyor. Patron, işten atılan 152 işçinin fabrika önünde yaptığı eylemlerin, içeride çalışan işçiler tarafından görünmemesi için branda çekti. Servisleri brandanın arkasında durduran Arçelik LG yönetimi, iş başı yapan işçilere branda arkasından kart bastırdı.

Sabah 6.30’da fabrika önünde toplanan işten atılan işçiler ise “Zafer direnen onurlu işçilerin olacak” sloganlarıyla, içerideki işçileri direnişi sürdürmeye çağırdı. Bir kadın işçi atılan sloganlar sonucu gelerek dışarıdaki arkadaşlarına destek verirken, bir işçi de işten çıkarıldı.

JANDARMA İFADEYE ÇAĞIRDI

Polis zoruyla çıkarılmaya tepki gösteren işçiler, şimdi de sık sık jandarma tarafından ifadeye çağrılıyor. Avukatlarıyla görüşen işçiler, yasal süreci sorarak ona göre hareket etme kararı aldı. Gün boyu işçilerin yaptığı her şeyi çekerek işçileri taciz eden sivil polisler ise işçilerin attığı sloganları çekerek aleyhine delil olarak kullanıyor. TOMA’lar ise fabrika bahçesinde beklemeye devam ediyor. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Emekçiler kendi medyasına sahip çıkmalı'

SONRAKİ HABER

Evrensel'e görüş veren sendikacı sürgün edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...