08 Temmuz 2015 11:35

'Emekçiler kendi medyasına sahip çıkmalı'

Paylaş

KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri, Türk Metal yöneticilerinin gazetemiz ve Hayat Televizyonu muhabirlerine yönelik saldırılarına karşı dayanışma ziyaretinde bulundu. Evrensel ve Hayat Televizyonunun işçi ve emekçilerin sesi olduğuna dikkat çeken KESK’liler, “Kendi basınımıza sahip çıkmalıyız” dedi.

Ziyarette konuşan Şubeler Platformu Sözcüsü Fadime Kavak, 2015 yılının KESK için TİS yılı olduğunu söyleyerek, “Metal işçilerinin direnişi bize yol gösterdi. Önceki sözleşmede enflasyonun altında kalmıştık” dedi. İşçi sınıfının Evrensel gazetesi ve Hayat TV’nin yayınları sayesinde Bursa’da olup bitenden haberdar olduğunu ifade eden Kavak, “Haber alma hakkımızı da koruyorsunuz. Biz Bursa’ya gidemiyoruz. Siz metal işçilerinin sesi oldunuz” dedi.

Platform Yürütme Kurulu Üyesi İzzed İldeş de metal grevi boyunca Evrensel ve Hayat TV’nin yaptığı haberlerin Türk Metal’in ‘bam’ teline dokunduğuna dikkat çekerek, “Bence yaptığınız haberler başarıya ulaştı. Türkiye’deki işçi ve emekçiler sarı sendikaların gerçek yüzünü gördü. KESK olarak sizinle omuz omuza olacağız. Sürecin takipçisiyiz” dedi.

“Sermaye ve yandaş sendikalar, Evrensel ve Hayat TV yayınlarını ne kadar susturursa kendilerini o oranda başarılı sayacaktır” diyen Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Özev, şöyle devam etti: “Bu saldırılar bütün işçi sınıfına yapılmış demektir. Evrensel ve Hayat TV işçi ve emekçilerin sesidir, soluğudur.”

Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı “Patron, yandaş sendika ve polis ablukasına karşı, Evrensel ve Hayat TV’nin yaptığı yayınlar işçi sınıfının dayanak noktasıydı. Muhabirlerinize yapılan saldırılar her yerde görünür kılınmalı ve işçi sınıfı kendi basınına sahip çıkmalı” dedi.

Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih Polat ise “Türkiye’de bir şeylerin değişmesi için, başka bir Türkiye için haber yapıyoruz. Bursa’daki grevde öne çıkan metal işçileri de Türk Metal’in saldırılarına uğramıştı. Muhabirlerimize yapılan saldırılar da bunun bir parçası. KESK’in burada bizimle olması güç veriyor” diyerek destek için teşekkür etti. (İstanbul/EVRENSEL)

Evrensel'e görüş veren sendikacı sürgün edildi

ÖNCEKİ HABER

Yıldırım Beyazıt Lisesinde imam hatip tepkisi

SONRAKİ HABER

Arçelik LG'de işçilerin arasına branda çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...