08 Temmuz 2015 11:16

TBMM Başkanlık Divanı'nda üye dağılımı belirlendi

Paylaş

TBMM Başkanlık Divanı'nın 18 kişiden oluşmasına ilişkin Meclis Başkanlığı'nın önerisi Genel Kurul'da kabul edildi. Buna göre AKP'den 8, CHP'den 4, MHP ve HDP'den ise 3'er milletvekili Başkanlık Divanı'ndan görev alacak.

TBMM Genel Kurulu, Başkan İsmet Yılmaz başkanlığında toplandı. Oturumun ilk bölümünde Milli Savunma Bakanı olarak atanan Vecdi Gönül, kürsüye gelerek yemin etti. Ardından Başkan Yılmaz, Başkanlık Divanı'nın 18 milletvekilinden oluşmasına ilişkin öneriyi okutttu. Söz isteyenin olmadığı öneri tüm grupların onayı ile kabul edildi.

Öneriye göre AKP başkan, 1 başkan vekili, 2 idare amiri, 4 katip üye, CHP ise 1 başkan vekili, 1 idare amiri, 2 katip üye ile Meclis Başkanlık Divanı'nda temsil edilecek. Ayrıca Başkanlık Divanı'nda MHP'ye 1 başkanvekili, 1 katip üye, 1 idare amiri ve HDP'ye de 1 başkanvekili, 1 katip üye ve 1 idare amiri düşüyor. 

Genel Kurul’da başkanlık sunuşlarının ardından, gündeme geçildi. Genel Kurul’da Lübnan'da, Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında bulunan Türk askerinin görev süresinin bir yıl daha uzatılması konusunda Hükümet'e yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi görüşülmesine devam ediliyor. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

'Askeri casusluk davası'na devam edildi

SONRAKİ HABER

'Katliamın sorumlusu iktidardır'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa