08 Temmuz 2015 10:57

Mimarlar Odası: Külliye külliyen kaçak

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın isminin külliye olarak değiştirilmesini değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, 'Külliyeye ilişkin tek söylenecek şey, orası külliyen kaçak' dedi.

Paylaş

Mimarlar Odasının haftalık düzenlediği toplantısında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın külliye olarak isim değişikliğine gitmesini değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Başbakanlık hizmet binası Aksaray, Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bu sürekli isim değişikliği bile oradaki yapılan hukuksuzluğun meşruiyetten uzak olduğunu gösteriyor. Bu külliyeye ilişkin tek söylenecek şey orası külliyen kaçak” diye konuştu.

‘KAÇAK SARAY’ TESCİLİ

“Kaçak Saray meşrulaştırma turlarına başladı” diyen Candan, “Seçmece gazetecilerden oluşan göstermelik gezilere başladılar, bunların hepsi nafile. Bu külliye değişikliğiyle Beştepe’nin Türkiye Patent Enstitüsü tarafında tescilinin yapılması gündemde. Dava açacağız orası Atatürk Orman Çiftliği olarak tescillidir. Biz de başka bir tescil için baş vuracağız orayı kaçak saray olarak tescillettireceğiz” dedi.

PARSELDEN SONRA KALDIRIM KALDIRIM SATIŞ

Ankara Büyükşehir Belediyesinin “yeni nesil büfe”leri hakkında da konuşan Candan, “Bunlara ‘yeni nesil büfe’ deniyor biz bunlara yeni nesil işgal diyoruz. Kaldırımlar kamuya aittir ve kamusal alandır. İnsanlar buralarda rahat bir şekilde yürüyebilmelidir. Kamusal alanlar kaldırım kaldırım satılıyor. Bu büfelerin hangi ihale süreçlerinden geçtiği hakkında BİMER’e başvurduk,  cevap bekliyoruz. Kent yaşanamaz hale geldi. Her yerde reklam panosu büfeler, direkler, engelliler için bu kent yaşanamaz hale geldi. Artık parsel parsel değil kaldırım kaldırım satıyorlar kamusal alanları” diye açıklamada bulundu. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Polis, Tarlabaşı'da terör estirdi

SONRAKİ HABER

‘Saklı kuş cenneti’ gibi ağaç

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...