08 Temmuz 2015 10:47

Polis, Tarlabaşı'da terör estirdi

Beyoğlu/Tarlabaşı'da kapısının önünde arama noktası kuran polisler tarafından oğlu Kadir İlhan'ın darbedilmesine müdahale etmek isteyen anne Eyhan İlhan da şiddete maruz kaldı.

Paylaş

İstanbul Beyoğlu ilçesi Tarlabaşı semtinde polisler, yurttaşlara saldırdı.

Gece saatlerinde yaşanan olaydan önce polisler tarafından Bübül Mahallesi'nde arama noktası oluşturuldu. Arama noktasından geçen yurttaşların GBT kontrolü yapılırken, arama noktasının kurulduğu yerin hemen yanında evi bulunan Kadir İlhan adlı yurttaş da kontrole tabi tutulmak istendi. Evden markete gitmek için çıkan İlhan, polislere kimliğinin evde olduğunu ve getirebileceğini söyledi. Bu esnada İlhan, polisler tarafından darbedildi. Çıkan gürültü üzerine evden aşağıya inen İlhan'ın annesi Eyhan İlhan da polislerin şiddetine maruz kaldı.

Evdekilerin binadan aşağı inmesi ile komşular da anne, çocuğun polislerce darbedilmesine tepki gösterdi. Bunun üzerine ilk etapta olay yerinde 2 sivil polis aracı bulunurken, kısa bir süre içerisinde olay yerine sevk edilen çok sayıda Yunus ekibi "terör" estirdi. Polislerin yurttaşlara saldırısı ile birçok kişi vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.

Polisler tarafından darbedildiği anı anlatan ve kalp hastası olan anne Eyhan İlhan, "Dışarı çıkıp 'oğluma karışmayın' dediğim sırada, vücuduma copların indiğini hissettim. Saldırı sırasında polisler 'defolun köyünüze gidin' diye bağırıyordu" dedi. Anne İlhan, baygınlık geçirene kadar darbedildiğini ifade etti. Olayın ardından Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan anne İlhan'ın vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri ve şişkinlikler olmasına rağmen "şiddete maruz kalmadığı görülmüştür" şeklinde rapor verildi.

Anne İlhan, dün gece kendilerine saldıran polisler içerisinde yer alan bir polisin Kasımpaşa Polis Merkezi Amirliği'nde görev yapan Komiser Murat olduğunu ve bu polis tarafından "Daha önce seni nasıl tutukladıysam şimdi yine tutuklayacağım" şeklinde tehdit edildiğini kaydetti. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kadına yönelik şiddete karşı motosikletle 10 ülke dolaşacak

SONRAKİ HABER

Mimarlar Odası: Külliye külliyen kaçak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...