08 Temmuz 2015 10:12

Dargeçit’te baraj ve güvenlik kulübelerine tepki

Dargeçit'te yapımı süren Ilısu Barajı ve çevre yolunda yapımına başlanan ‘güvenlik kulübeleri’ni protesto için arazi sahipleri ve DBP’lilerin dün başlattığı nöbet eylemi sürüyor.

Paylaş

Mardin’in Dargeçit ilçesinde yapılan HES, barajlar ve güvenlik kulübelerine tepki gösteren halk, DBP ilçe binası önünde bir araya gelerek, kulübelerin yapıldığı bölgeye yürüdü. Burada oturma eylemi yapan Dargeçitliler, gece boyunca nöbet tuttu. Eylemi sürdürenler adına açıklama yapan Barış Anneleri Meclisi Sözcüsü Hatun Oğuz, HES ve barajlarla köy ve tarlalarının yok olduğunu belirterek, “Bununla birlikte her tarafa karakol, kalekol ve son olarak güvenlik kulübeleri yapımına başlandı. Hükümetin çözüm süreci ve barıştan anladığı karakol ve güvenlik kulübeleri ise biz öyle bir süreci tanımıyoruz” dedi.

Dargeçit Belediye Eş Başkanı Zeynep Sipçik ise, “90’lı yıllarda Kürdistan’da halka yapılan şiddetle, bugün barajlar yapılması aynı zihniyetin ürünü. Bu bir soykırım projesidir. Barajların yapıldığı yerler tarihi yerlerdir. Örneğin Hasankeyf gibi tarihe ışık tutan kentler sular altında bırakılarak kültürel soykırım gerçekleştirilmektedir” dedi.

Kürtçe şarkılar, ezgiler eşliğinde sabaha kadar süren nöbet bugün de devam ediyor. (Mardin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP’li vekiller Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısıyla görüştü

SONRAKİ HABER

Çorum Valiliği’nin yemekhanesi neden kapalı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa