08 Temmuz 2015 09:08

Çipras: Hafta sonuna kadar anlaşmaya varılacağına inanıyorum

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, bugün yaptığı açıklamada hafta sonuna kadar Avro Bölgesi liderleriyle bir anlaşmaya varılacağı konusunda ümitli olduğunu söyledi.

Paylaş

Strazburg’daki Avrupa Parlamentosu’nda konuşan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, 2-3 gün içerisinde Yunanistan ve Avro Bölgesi için karşılıklı olarak tatmin edici bir anlaşmaya varılacağı konusunda ümitli olduğunu söyledi.

AP Milletvekilleri tarafından destek ve yuhalamalarla karşılanan Çipras, “Borcumuzu yeniden yapılandırmak ve yükümlülüklerimizi karşılamak için yapacağımız öneriler Avrupalı vergi mükelleflerine külfet oluşturmayacak” dedi.

Çipras konuşmasında “Avrupa’nın bölünmesine izin vermeyelim” ifadesini kullandı.

Avro Bölgesi liderleri dünkü toplantıda referandum sonuçlarına rağmen dayatmacı tutumunu sürdürmüş ve Yunanistan’ın Perşembeye kadar yeni bir teklif sunması gerektiğini dile getirmiş ve Pazar günü tüm AB üyesi ülkelerin katılımıyla bir zirve toplanacağını açıklamıştı.

MALİ YARDIM TALEBİ
Öte yandan Yunanistan hükümetinin, iflastan kurtulmak için Avrupa İstikrar Mekanizması'ndan mali yardım talebinde bulunduğu iddia edildi. Atina'nın bundan sonra ekonomiyi nasıl düzelteceği ve borçları nasıl sürdürebileceğine dair kapsamlı reform planını kreditörlere sunması gerekiyor. Bu plan, Pazar günü yapılacak AB zirvesinde kabul edilirse, Yunanistan talep ettiği yardımı alacak. Aksi takdirde Avro Bölgesi'nden çıkması gündeme gelecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekdağ: Koalisyon ilkelerimizi açıklayacağız

SONRAKİ HABER

2015’in ilk 6 ayında en az 794 iş cinayeti yaşandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...