07 Temmuz 2015 18:00

Castro’dan Çipras‘ a övgü

Paylaş

Küba devriminin lideri Fidel Castro, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras övgüler yağdırdı. Alman “Die Welt“ gazetesinde yer alan habere göre Castro, Çipras’ı “Parlak siyasi zaferi”nden dolayı kutladı.

Devlet internet portalı “Cubadebate”da yer alan Castro’nun yazdığı bir mektupta, efsanevi devrim liderinin Yunanistan’daki referandumu televizyondan izlediği yer aldı. Castro, mektubunda Latin Amerika ve Karayip halklarının Yunanistan’ın dış güçlerin “Benlik ve Kültür”lerine yaptıkları saldırılarına karşı verdikleri mücadeleye hayranlık duyduklarını yazdı.

MADURO: YUNANLAR KORKU KAMPANYASINI YENDİLER

Venezuela Devlet BAşkanı Nicolas Maduro da, Başbakan Çipras'ı telefonla arayarak referandum sonuçları için kutladı. Maduro yaptığı açıklamada, "Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'la çok iyi bir görüşme yaptık ve kendisine Venezuela halkı adına, Bolivarcı İttifak halkları adına başarılarından dolayı kutlamalarımızı ilettim" dedi. Konuşma sırasında Çipras'a Yunanların "yoğun, zalim ve barbar bir savaş"a boyun eğmediklerini söylediğini belirten Maduro, "Yunanistan halkı yüksek sesle konuşmuştur, erkek ve kadınlar, yüzde 61 ile korku kampanyasını yenmişler ve onur için, cesaret için bir adım atmışlardır, bunu bir tek biz anlarız, çünkü biz de tüm bu savaşlara cesaretle göğüs gerdik" diyo konuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Nijerya’nın Boko Haram krizi

SONRAKİ HABER

'14 Aralık Operasyonu'nda gözaltına alınan 7 polis serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...