07 Temmuz 2015 16:27

Patron istedi, SeraPool işçileri yargılandı

Paylaş

Hakları için direnişe geçen Cam Keramik-İş üyesi SeraPool işçileri patronun talebiyle mahkeme önüne çıkarıldı. 8 SeraPool işçisinin kanunsuz grev yaptıkları iddiasıyla yargılandığı dava 28 Temmuz’a ertelendi.

Davanın ardından işçiler Kartal Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada işçilerin hayatı her geçen gün daha çekilmez hale geldiği ifade edilerek, “Bu ücretlerle geçinmek imkansız hale gelmiştir. Ülkemiz adeta patronlar için cennet, işçiler için cehenneme dönmüş durumdadır. Ve bu gidişat bu şekilde sürdürülemez. Ülkenin dört bir tarafındaki işçi direnişleri bunu göstermekte, bunu söylemektedir SeraPool işçileri fabrikalarına geri dönmek ve üretmek istiyor, işten atılma korkusu yaşamadan insanca bir ücret istiyor. Sendikalı olmak ve saygı görmek istiyor” denildi.

Arçelik LG, TOFAŞ, Ford, Türk Traktör ve pek çok fabrikada işçilerin sendika değiştirdiği için işten atıldığı hatırlatılan açıklamada, “İşverenler her seferinde kanunları çiğniyor. Patronlar bu cesareti nereden ve kimden almaktadır?” diye soruldu.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kazadan 24 saat bile geçmeden işçiler yine traktörlerin römorklarında

SONRAKİ HABER

Seçimden bu yana 202 gözaltı, 66 tutuklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...