07 Temmuz 2015 15:14

Aziz Nesin tek ciltte toplandı: 'Kalem yapın beni kalem'

Everest Yayınları tarafından, usta yazar Aziz Nesin'in eserlerinden bir seçki yayımlandı. 'Tek Ciltte: Aziz Nesin' adlı kitap geniş bir biyografi ve otobiyografi de içeriyor.

Paylaş

Ölümünün 20. yılında, farklı etkinliklerle anılan yazar Aziz Nesin'in çalışmalarından bir seçki hazırlandı. Everest Yayınları tarafından yayımlanan 'Tek Ciltte: Aziz Nesin' adlı kitap, yazarın en bilinen eserlerinin yanı sıra, edebiyatın farklı alanlarında verdiği yapıtlardan da örnekler sunuyor. 
Aziz Nesin, Anadolu mizahının en çarpıcı örneklerini vererek her kesimden, her yaştan geniş bir okur kitlesinin beğenisini kazandı. Aydın, üretken ve özgün bir yazar olan Nesin, ömrü boyunca aralıksız çalışarak elde ettiği varlığıyla Nesin Vakfı’nı kurdu. Vakıfta yoksul çocuklara sahip çıkarak, onların ezbere dayalı tek tip eğitim yerine, yeteneklerine göre yapıcı, kurucu, yaratıcı, üretici, dürüst, kendine güvenli, yardımsever bireyler olacak biçimde eğitilmelerini sağladı. 
Aziz Nesin için hazırlanan kitabın çıkış tarihi olan 2015 yılı aynı zamanda Aziz Nesin'in 100. doğum yıldönümü. Anı, deneme, şiir, öykü, gezi yazıları, çocuk kitapları, masalları, uyarlama ve oyunlarından oluşan 'Tek Ciltte: Aziz Nesin' kitabının editörlüğünü Çiğdem Uğurlu yaptı.

Kitaptan alıntı:

Kalem yapın beni kalem
Şiirler yazan sevi üstüne
Ölüm kararı değil
Ölünce yaşamalıyım defne yapraklarında
Sakın ola ki
Silahlarda değil. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Amedspor'un adı değişti

SONRAKİ HABER

Kazadan 24 saat bile geçmeden işçiler yine traktörlerin römorklarında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...