07 Temmuz 2015 15:05

Twitter'ın doğum günü pastasından 'reklam hedeflemesi' çıktı

Facebook'tan sonra Twitter'a da doğum günü kutlama özelliği geldi. Sosyal ağ üyelerinin doğum gününü kutlayacak. Özelliği aktifleştirmek için Profil Düzenle sekmesinden doğum tarihi bilgilerini girmek gerekiyor.

Paylaş

Son aylarda özelliklerini geliştiren ve daha fazla kişiye ulaşmaya çalışan Twitter, üyelerine yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Bu yeniliklerden biri de doğum günü kutlama özelliği oldu.

Resmi blog sayfasında duyurduğu yeni özelliğe göre Twitter.com üzerinden Profili Düzenle sayfasına eklenen Doğum Günü bilgilerini giren kullanıcılar bu bilgilerin görünürlülüğünü denetleyebiliyor.
Yeni özellik, Facebook'ta olduğu gibi, istenirse doğum tarihinin başkaları tarafından görülemeyeceği şekilde gizlenebiliyor. Doğum gününü giren üyenin takipçilerine o tarihte bir hatırlatma yapılacak ve profil sayfasında balonlarla süslü bir tasarım görüntülenecek. Twitter’ın blog sayfasında verilen örnekte ABD’li Oyuncu Kevin Hart’ın sayfası yer aldı.
İsteyen herkesin kullanabileceği özelliği aktifleştirmek için Profil Düzenle sekmesinden doğum tarihi bilgilerini girmek gerekiyor.

PEKİ TWITTER'IN GERÇEK AMACI NE?
Twitter'ın doğum gününde gönderdiği rengarenk balonlar karşısında elde edeceği şey ise, kullanıcıların yaşına uygun reklam sunumu olacak.

Twitter'ın "Profil görünürlük ayarları" başlıklı sayfasında "Twitter doğum tarihimi nasıl kullanır?" sorusuna verilen yanıt şöyle:

"Profilinize doğum tarihinizi eklemeyi seçerseniz bu bilgi, seçtiğiniz kitleye gösterilecektir. Bu bilgi aynı zamanda Twitter deneyiminizi özelleştirmek için kullanılacaktır. Örneğin, doğum tarihinizi reklamlar dahil olmak üzere size daha alakalı içerik sunmak için kullanacağız." (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan, EuroGroup'a yeni teklif sunmadı

SONRAKİ HABER

Amedspor'un adı değişti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...