07 Temmuz 2015 14:30

Avukatlar, Öcalan’a yönelik tecridi protesto etti

Paylaş

Hukukçular,  PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 27 Temmuz 2011’den beri avukatları, 6 Ekim 2014’den beri ailesi ve 5 Nisan 2015’den beri HDP heyeti ile görüştürülmemesini İstanbul Adalet Sarayı önünde  yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği’nden avukatların yaptığı açıklamaya HDP İstanbul Milletvekilleri Beyza Üstün ve Filiz Kerestecioğlu, Çağdaş Hukukçular Derneği, Çağdaş Avukatlar Grubu, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu, İnsan Hakları Derneği, Türkiye Barış Meclisi üyeleri de destek verdi. PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat 1999’dan bu yana ağır tecrit altında olduğunu belirten  Abdullah Öcalan’ın Avukatı ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği Eş Genel Başkanı Ömer Güneş, “Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi(CPT)’nin 6 raporuna rağmen müvekkilimiz Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki izolasyon devam ediyor. Bu uluslararası hukuka hatta Türkiye’nin anti demokratik yasalarına aykırıdır” dedi.

ÖHD üyesi Newroz Uysal haftalardır Sayın Öcalan ve diğer müvekkilleri ile görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunduklarını belirtirken, “Cezaevi İdaresi, Adalet Bakanlığı ve sorumlu olarak hükümet, hukuku ayaklar altına almakta, görüşme başvurularına “gemi bozuk”, ”hava muhalefeti”, “gemi onarımda” gibi gayri ahlaki cevaplar vermektedir” diye konuştu.  Uysal, Sayın Öcalan’ın Kürt Sorunu’nun çözümünde Kürt Halkı adına başmüzakereci olduğunu ifade ederek, “Bunun yanısıra 7 Haziran seçimleri ve Rojava devrimi göstermiştir ki Sayın Öcalan halkların yürüyüşünün de önderidir. Böylesi toplumsal ve siyasal karşılığı olan Sayın Öcalan’a uygulanan tecrit, tüm ezilenlerin, ötekileştirilenlerin tecritidir. Guantanamo cezaevini aratmayan İmralı rejimini kabul etmiyor, tüm hukuk camiasını İmralı tecridine karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

BARIŞI ORTADAN KALDIRAN SÜREÇ

HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün de barışı ortadan kaldıran ve savaşı körükleyen bir sürecin içinde olduklarını belirterek, “24. Hükümet hem var hem yok. Bu dönemi uzatarak ve savaşı körükleyerek  iktidarlarını korumak istiyorlar. Barışa giden en önemli adım çözüm sürecinin sürdürülmesidir. HDP olarak temel taleplerimiz var.  Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecritin kaldırılması, HDP heyetinin görüşme taleplerinin yerine getirilmesi  ve sürecin yeniden başlatılmasını talep ediyoruz” diye ifade etti.

5 dakikalık oturma eyleminin ardından ÖHD’li 100 avukat adına bir grup Abdullah Öcalan’la görüşmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla resmi başvuruda bulundu.

HUKUKÇULAR GEMLİK’TE OLACAK

Öte yandan  Özgürlükçü Hukukçular Derneği ve Mezopotamya Hukukçular Derneği’nden avukatlar PKK Lideri Abdulah Öcalan üzerinde uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla 27 Temmuz’da Bursa Gemlik’te ortak basın açıklaması yapacak.(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

THY Teknik’te Çelik-İş dayatması

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddia edilen öğretmen beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa