07 Temmuz 2015 10:00

Saldırı sonrası EMEP’ten açıklama:Türk Metal’in takkesi düştü, keli göründü!

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan yaptığı basın açıklamasında İzmit Federal Mogul Fabrikası önünde bildiri dağıtan EMEP il yöneticilerine yönelik saldırıyı kınadı.

Metal işçilerinin “İnsanca çalışma koşulları ve insanca bir yaşam” talebiyle başlattıkları ve günler süren direnişin ardından metal patronları ve Türk Metal Sendikası işçilerin mücadelesini engellemek için baskıları arttı.  İşçilerin ilk günden bu yana haberlerini yapan ve onlara ses olan Evrensel Gazetesi ve Hayat Televizyonu çalışanlarıyla birlikte onlarla görüşen Emek Partisi(EMEP) üyelerine saldırılar da artmaya başladı. Daha önce de basına ve kamuoyuna yansıdığı üzere metal direnişinin yaşandığı Ankara, Bursa ve Kocaeli’nde başta Evrensel Gazetesi muhabirleri, gönüllü habercileri ve EMEP yönetici ve üyeleri kaçırma, alıkoyma, tehdit ve fiili saldırılarla karşı karşıya kaldı.  

‘BEN DE TEHDİT EDİLDİM!’

Konuyla ilgili EMEP İl Binasında basın açıklaması yapan İl Başkanı Arzu Erkan, “Aynı zamanda bu kentte 12 yıldır Evrensel Gazetesi Kocaeli İl Temsilciliği görevini sürdürmekteyim. Türk Metal genel sekreteri Yücel Yücel tarafından telefonla aranarak tehdit edildim.  Bu tehdit telefonun ardından Ford Otosan’daki direniş devam ederken direniş alanından ayrılıp evime gittiğim bir gece yolumun üzerinde, yine aynı gece evimin önünde lacivert marka bir araçtan havaya iki kez 4 el ateş edildi. Tüm bu yaşananlar kamuoyu ile paylaşıldığında Türk Metal Genel Merkezi tarafından yazılı bir açıklama yapılarak ‘bu olaylarla bir ilgileri olmadığı’ iddia edildi. Kaçırma, alıkoyma, tehdit ve fiili saldırılar ile bir ilgileri olmadığını iddia edenler, dün akşam saatlerinde İzmit Federal Mogul Fabrikası önüne giderek metal işkolunda yaşanan gelişmelere ilişkin işçileri bilgilendirmek üzere bildiri dağıtımı yapan Emek Partisi yöneticilerine saldırarak darp ettiler. Yani takke düşmüş kel görünmüştür” ifadelerini kullandı.

‘SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ’

Saldırıyı gerçekleştiren 5 kişi arasında Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Sekreteri Rüçhan Akmete’nin de bulunduğunu ifade eden Erkan,“Kocaeli il yöneticilerimiz Adem Korkmaz, Gözde Meydan ve Körfez ilçe yöneticimiz Dilara Çoban’a saldırılarak ellerindeki bildirileri almak isteyen, kadın arkadaşlarımıza ağıza alınmayacak küfürler edecek kadar insanlıktan nasibini almamış bu saldırganları, yıllardır her mücadelelerinde partimizi yanlarından gören Federal Mogul işçileri engellemiş, saldırının daha vahim sonuçlara yol açmasına mani olmuşlardır. Saldırganlar yöneticilerimizi darp etmekle kalmamış, aynı zamanda suç işleyerek partimizin siyasi faaliyetlerini de engellemişlerdir. Saldırganlar hakkında Kuruçeşme Polis Karakolu’na giderek şikâyetçi olunmuştur. Yöneticilerimize Federal Mogul önünde saldıranların eşkâlleri de, isimleri de bellidir. Türk Metal Kocaeli şube sekreteri Rüçhan Akmete ve TM üyeleri Mustafa Çakım, Erkan Sağlam, Atilla Özler ve Fatih Uzun.  Şimdi başta Kocaeli Valiliği olmak üzere görev bu ilin yetkililerindedir. Partimiz saldırganların hak ettikleri cezaları almaları için bu sürecin takipçisi olacaktır” dedi.

‘DAHA FAZLA İŞÇİ İLE YAN YANA GELECEĞİZ’

Bu saldırının metal direnişi başladığı günden bu yana çeşitli kentlerde gerçekleştirilen kaçırma, alı koyma, tehdit ve darp olaylarının devamı niteliğinde olduğunu aktaran Erkan, “Bu saldırılarla ilgimiz yoktur diyenler bugün hiçbir kanıta ihtiyaç duymadan açığa çıkmıştır. Gerek partimiz üye ve yöneticileri, gerekse de benim de temsilciliğini sürdürdüğüm işçi basını Evrensel Gazetesi ve Hayat Televizyonu muhabirleri çoktan bir sendika olmaktan çıkmış bu karanlık şebekenin hedefi durumundadır. Saldırılara ilişkin yapılan açıklamalar, HDP İstanbul milletvekili Levent Tüzel tarafından meclise verilen soru önergesinden bu yana yetkililer hiçbir adım atmamıştır. İlgili kurumlar bu karanlık şebekenin saldırıları ile ilgili harekete geçmek için daha ne beklemektedir acaba? Daha vahim olaylar yaşanması mı gerekmektedir saldırganlar hakkında işlem yapmak için? İşçilerin kendi kurduğu parti olan partimiz bu karanlık şebeke tarafından verilen mesajı almıştır. Bundan sonra daha çok işçi ile yan yana geleceğiz. Hiçbir tehdit, hiçbir saldırı partimizi mücadelesinden alı koyamayacaktır” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Af Örgütü: 6-8 Ekim'de polis şiddeti, ölüm seviyesine çıktı

SONRAKİ HABER

Kavurucu sıcaklar kapıda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...