07 Temmuz 2015 09:04

HDP bombalı saldırıları meclise taşıdı

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Adana ve Mersin'de HDP il binalarına yönelik bombalı saldırıların aydınlatılmamasını İçişleri ve Adalet Bakanı'na sordu.

Paylaş

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, 18 Mayıs'ta Adana ve Mersin'de HDP il binalarına yönelik gerçekleşen bombalı saldırılar hakkında İçişleri ve Adalet Bakanlığı'na soru önergeleri verdi. Önergede, bombalamaların zamanına dikkat çekilerek, "Patlamanın gerçekleştiği gün Adana il örgütünün toplantısını her zamankinden daha erken bitirmiş olması çok daha vahim bir tablonun meydana gelmesini tesadüfi bir biçimde engellemiştir" denildi. 

'ARAŞTIRMA SÜRECİ TAMAMLANDI MI?'

Önergede İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ün yanıtlaması istemi ile şu sorular yöneltildi: "Adana ve Mersin illerinde gerçekleşen saldırı öncesinde emniyet birimlerine gelmiş herhangi bir ihbar olmuş mudur? Adana ve Mersin illerinde gerçekleşen saldırıların gerçekleşme biçimi ve amaçlanan netice birlikte değerlendirildiğinde HDP'ye yönelik diğer silahlı ve bombalı saldırıların kaynağına ilişkin bir benzerlik söz konusu mudur? Emniyet birimleri konu ile ilgili araştırma sürecini tamamlamış mıdır? 

'ARKASINDAKİ GÜÇLER ÇIKARILSIN

Önergede Beştaş, Adalet Bakanı Kenan İpek'e ise şu soruları sordu: "Adana ve Mersin'de meydana gelen patlamalarla ilgili kaç kişi hakkında soruşturma başlatılmıştır? Gerçekleşen saldırılar ile ilgili kaç kişi tutuklanmıştır? Bakanlığınız tarafından saldırıların oluş biçimi ve gerçekleştirenlerin ortaya çıkarılması için yürütülen bir çalışma var mıdır? Elde ettiğiniz bulgular nelerdir? Her iki ilde eş zamanlı bir biçimde meydana gelen saldırılarla ilgili sadece bir fail üzerinde durulmakta olup, saldırıları organize eden kişi ya da kişilere hâlihazırda ulaşılamamış olmasının nedeni nedir? Emniyet birimleri konu ile ilgili araştırma sürecini tamamlamış mıdır?" (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İş bırakan aile hekimine verilen cezaya mahkemeden iptal

SONRAKİ HABER

Zengin olma hayaliyle gergedan böceği avına çıktılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa