07 Temmuz 2015 05:47

Enes'in katil zanlıları tutuklandı

Paylaş

Iğdır Tuzluca'da kaybolduktan sonra, cenazesi bir akrabasının tarlasında toprağa gömülü halde bulunan Enes Tosun'un (6) cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan Güneş Tosun ile aralarında ilişki bulunduğu belirtilen akrabası Ahmet Tosun, "canavarca hisle insan öldürme" suçundan tutuklandı. 

Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı Güllüce köyünde, önceki hafta kaybolan ve yapılan aramalar sonucu cenazesi köydeki bir patates tarlasında bulunan Enes Tosun'un (6) cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan Güneş Tosun'un Tuzluca Adliyesi'nde verdiği ifade, olayın seyrini değiştirdi. Güneş Tosun ifadesinde, olay günü Enes'in, eşinin akrabası olan Ahmet Tosun ile kendisini evde uygunsuz vaziyette gördüğünü anlatarak, "Bizi bu şekilde gören Enes kaçmaya başladı. O esnada Ahmet, Enes'i yakalayıp önce yazmayla bağırmaması için ağzını kapadı. Ben de kendisine 'Öldürme benim de çocuğum var' dedim. O da bana 'Artık geri dönüş yok, sen çık dışarıda kuyu kaz' dedi. Ben kuyu kazıp içeriye girdiğimde Enes'in cansız bedeni ile karşılaştım. Ahmet bana 'Ben çıkıyorum. Şüphe çekmeyelim. Sen de cesedi bir şekilde ortadan kaldır' dedi. Ben de Enes'i evin önündeki patates bostanına gömdüm" dediği öğrenildi.

Savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen Güneş Tosun ile Ahmet Tosun, "Canavarca hisle insan öldürme" sebebiyle tutuklanırken, Güneş Tosun'un eşi Mahmut Tosun da güvenlik tedbiri amaçlı tutuklandı. 

Diğer şüpheli Mehmet Tosun ise serbest bırakıldı.

Öte yandan Güneş Tosun zırhlı araca bindirildiği esnada adliye önünde bulunan kadınlar "Allah belanı versin. Nasıl kıydın o meleğe" diye tepki gösterdi. 

Tutuklananlardan Güneş Tosun, Erzurum Cezaevi'ne, Ahmet Tosun ile Mahmut Tosun Iğdır Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

SF Deri işçilerinden davalarına çağrı: Bu dava tüm işçilere açılmış bir davadır

SONRAKİ HABER

Sebahat Tuncel beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...