07 Temmuz 2015 00:05

Evrensel Gazetesi ve Hayat Televizyonu yalnız değildir

Paylaş

Mahmut KAYMAZ
Eğitim Sen Nevşehir Temsilcilik Başkanı

Yayın hayatına başladığı ilk günden itibaren işçi ve emekçilerin sesi olan Evrensel Gazetesi ve işçilerin bizzat kendisinin kurduğu Hayat Televizyonu’na ve çalışanlarına yapılan çirkin ve ahlaksızca saldırıları şiddetle kınıyoruz.
Yılardır emek alanını yok sayan bu alanı kendi çıkarlarına göre dizayn etmeye çalışan, sınıfın tarih sahnesinden silindiğini tek seçeneğin neoliberal yeni dünya düzeni olduğunu insanlara empoze etmeye çalışan egemen zihniyet ve onun resmi, sivil vb bilumum uşakları son zamanlarda özellikle metal alanında yaşanan işçi hareketlerinden çok korkmuşlardır.
Korkmakta da haksız sayılmazlar. Öldü dedikleri işçi sınıfı üzerindeki ölü toprağını atmış,dirilmekte, ayağa kalkmaktadır. Evrensel ve Hayat Televizyonu da bu direnişleri haberleştirerek geniş halk yığınlarına ulaştırarak egemenler için çok uğursuz işler gerçekleştirmekte mücadele ve dayanışmanın büyümesine öncülük etmektedir. Yaşanan saldırıların sebebi işte bu yüzdendir. Yalnız şunu unutmayın korkan ve korktukça saldırganlaşan beyler. İşçi sınıfı tarih sahnesinde var olduğu günden beri taleplerini gerçekleştirmenin,haklarını almanın yollarını kendisi bulmuştur. Cesaret ve kendi öz gücüne güven onun en belirgin özellikleridir ve bunların nerede ve nasıl kullanılacağına da kendisi karar vermiştir.” Diren emek diren hayat...

ÖNCEKİ HABER

'Korkuları yayılmasın, duyulmasın, görülmesin istiyorlar'

SONRAKİ HABER

Gökbilimciler yeni ‘canavar’ karadelikler keşfetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...