07 Temmuz 2015 00:02

'Korkuları yayılmasın, duyulmasın, görülmesin istiyorlar'

Paylaş

Cafer ZENGİN
Kayseri Olay Gazetesi Muhabiri ve Köşe Yazarı

Yazma diyorlar, görme diyorlar, duyma diyorlar. Sen akıllı adamsın, işini bil diyorlar. “Benim memurum işini bilir” zihniyetine “Benim gazetecim işini bilir” halkasını eklemek istiyorlar. İşçinin alın terini, haksızlıkları yazanlara öfkeleri bundandır. “Sana ne ezilenlerden, sen mi eziliyorsun?” diyorlar. Hesap soruyorlar, vuruyorlar, dövüyorlar, tehdit ediyorlar, çuval geçiriyorlar…
Çünkü örgütlü mücadeleden korkuyorlar, 2 insan bir araya gelip konuştuğunda panik oluyorlar, 3 işçi karşılarına çıkıp, haklarını saydıklarında titriyorlar, 4 işçi bilinçlendiğinde, 5 işçi hesap sorduğunda uyuyamıyorlar.
Aslında korkuları birleştirmemek, bölmek.
Aslında korkuları birleşenleri, haklarını söke söke alan işçi örneklerini dillendirmemek.
Aslında korkuları açık ve net değil mi?
Bursa, Kocaeli, Ankara , Sakarya, İzmir’de… Hep bir ağızdan yükselen “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganlarından korkuyorlar.  
Bu korku yayılmasın, duyulmasın, görülmesin istiyorlar.
Ama unutuyorlar, evet bu ülkede belki gazeteciliğin kötü örnekleri var. Bu ülkede gazeteciliği doğasından uzaklaştıran ve gaz’la çalışanlar Gaz’tecilik örnekleri  var(!)
Ama bu ülkede sadece havuz sefası yaşayan, havuzlarına, şezlonglarına, her geçen gün daha da bronzlaştırdıkları kalemlerine,  dolar gölgeli vücutlarındaki tatil yanıklarına zeval gelmesin diye yanlışa, adaletsizliklere, yetim hakkı yiyilmesine, işçinin alın terinin heba edilmesine göz göre susan, bunu dile getirenlere kalkan olan, çiftçiye inat mazotlarını 1 TL’nin dahi altında alan gaz’teciler yok (!) Bu ülkede onurlu, mesleğine aşık, kamu yararına çalışan, gerekirse bu uğurda bedel ödemeyi dahi göze alan cesur, kararlı, emeğin değerini bilen, alın teri döken, bu halka mesleki borcum var diyen yiğit kalemler de var. Bu nedenle derim ki, geçirseler de başa çuval, sen yine de olduğun yerde kal. Belki bu yol dikenli ama bil ki takke düştü bak, görünüyor kel, o yüzden göze batıyor şu garibim Evrensel…

ÖNCEKİ HABER

Fil Filter işçisinin ömrü fazla mesaiyle geçiyor

SONRAKİ HABER

Evrensel Gazetesi ve Hayat Televizyonu yalnız değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...