06 Temmuz 2015 19:46

Erzurum'da kayak kulelerinde göçük: 2 işçi yaralandı

Erzurum'daki kayakla atlama kulelerinde meydana gelen göçükte, 2 işçi hafif şekilde yaralandı. Göçük altında kalan başka işçi olmadığı belirtilirken, yaralı işçilerin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Paylaş

Erzurum'da önceki yıl çöken atlama kulelerinde sürdürülen pist harfiyat ve fore kazık çakımı esnasında toprak kayması yaşandı. Olayda toprak altında kalan şantiye şefi ile bir işçi, çevredeki diğer arkadaşları tarafından hafif yaralı olarak kurtarıldı.

2011 yılında Dünya Üniversiteler Kış oyunları için yaptırılan kayakla atlama kulelerinin pistinde geçen yıl meydana gelen göçükten sonra sürdürülen çalışmalar sırasında, akşam toprak kayması meydana geldi. Atlama kule inşaatında çalışan Veli Budak ve şantiye şefi Kutal Gönülal, göçük altına kaldı. İşçiler diğer arkadaşları tarafından kurtarıldı. Olay yerine çağrılan ambulansla yaralılar Bölge Eğitim ve Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Göçüğün atlama kulelerinin bulunduğu tepe noktasında meydana geldiği belirtildi.

27 Ocak - 6 Şubat 2011 tarihleri arasında Erzurum'un ev sahipliğinde düzenlenen Universiade Erzurum-2011 için yapılan tesisler, yaklaşık 600 milyon liraya mal olmuştu. Atlama kulelerinin açılışı dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 7 Ocak 2011'de gerçekleştirilmişti. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Burada kırmızı benekli alabalık artık yok

SONRAKİ HABER

SF Deri patronu, haberlere erişim engeli istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...