07 Temmuz 2015 00:26

Gollum cezasından geri adım atıldı

Paylaş

Eda YILDIRIM
İstanbul

Aydın Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yüzüklerin Efendisi filminin sevilen karakteri Gollum’un yan yana konulduğu fotoğrafı sosyal medyada paylaştığı için doktor Bilgin Çiftçi’ye verdiği 20 ihtar puanı cezasını geri aldı. Ankara Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığının, Çiftçi hakkındaki memuriyetten  men edilmesi isteminin reddedilerek dosyanın Aydın’a iade edilmesinin ardından, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Çiftçi’ye soruşturmanın yeniden yapılacağı bu nedenle ihtar puanı cezasının geri alındığı tebliğ edildi.

ANKARA DOSYAYI İADE ETTİ
Aydın Dalama Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli doktor Bilgin Çiftçi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Gollum’un “yeme, şaşma, hayret” hallerinin yan yana konulduğu fotoğrafı sosyal medyada paylaşmasının ardından hem adli hem de idari soruşturmaların hedefi oldu.
Aydın Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü başlattığı idari soruşturma sonucunda skandal bir karara imza atarak, Çiftçiye hekimlerlerin, hastalar ve medikal gruplarla ilişkilerini düzenleyen meslek yönetmeliğine uymadığı gerekçesiyle 20 ihtar puanı cezası verdi. Çiftçi’nin cezaya yönelik itirazı da reddedildi. Ankara Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı’nın “memuriyetten men cezası istemi”yle başlattığı soruşturma ise olumlu sonuçlandı. 15 mayıs 2015 tarihinde Ankara Halk Sağlığı Kurumu Yüksek Disiplin Kurulunda yapılan görüşmede doktor  Çiftçi, avukatı Hicran Danışman  ve üyesi bulunduğu Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası temsilcilerinin yaptığı sözlü savunmalar ve usuli itarazlar yerinde görülerek memuriyetten men cezasının usulden reddine karar verildi ve dosya Aydın valiliğine iade edildi.

DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYORDU
Bu karardan sonra Çiftçi ihtar puanı cezasına yönelik idare mahkemesinde dava açmaya hazırlanırken, Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Çiftçi’ye yeni bir karar tebliğ edildi. Kararda “…sözkonusu cezanıza esas oluşturan eyleminizle ilgili olarak yürütülmekte olan soruşturmanızın yeniden yapılacak olmasından dolayı 20 ihtar puanı cezanız geri alınmıştır” denildi.

OLUMLU BİR GELİŞME
Aydın Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün soruşturmayı yeniden başlatmasını gazetemize değerlendiren Çiftçi’nin avukatı Hicran Danışman, verilen cezanın son derece hukuksuz olduğunu bu nedenle geri alınmasının olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Çiftçi hakkında baştan sona hukuksuz bir şekilde soruşturma yürütüldüğünü dile getiren Danışman, “Baştan savma ve usulsüz bir şekilde ceza verip geçme mantığıyla hareket edildi. Esasen içerik olarak da trajikomik bir soruşturma bu. Bu durum Ankara Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından Yüksek Disiplin Kurulu’nda yapılan sözlü savunmadan sonra fark edilerek düzeltilmeye çalışıldı. Bu hukuksuz ve antidemokratik cezanın geri çekilmesini Türkiye demokrasi tarihi açısından da  olumlu buluyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Ford Otosan işçileri, LG Arçelik işçilerine saldırıyı değerlendirdi

SONRAKİ HABER

Kas hastaları binaları için eylemde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...