06 Temmuz 2015 17:30

Yunanistan'da tüm partiler Çipras'a destek açıklaması yaptı

Referandumun ardından birlik mesajı vermek, hükümetin anlaşma önerilerini ve kırmızı çizgilerini anlatmak ve kreditörler ile müzakerelerde yürütülecek strateji konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere Yunanistan siyasi parti liderleri Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos başkanlığında toplandı.

Paylaş

Yunanistan'da bugün cumhurbaşkanı tarafından toplantıya çağrılan siyasi parti liderleri, ortak bir açıklama yaparak Başbakan Aleksis Çipras'a yeni yardım paketi müzakerelerinde destek verdi.

Toplantıya, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Yeni Demokrasi Genel Başkan Vekili Evangelos Meimerakis, Potami Lideri Stavros Theodorakis, Bağımsız Yunanlar Lideri Panos Kamenos, Yunanistan Komünist Partisi Lideri Dimitris Kuçubas ve PASOK Lideri Fofi Gennimata katıldı.

Avrupa ve IMF ile uygun finansman sağlayacak bir anlaşma ile reformlar, büyüme planı ve borçların sürdürülebilirliği konusunda müzakerelere destek veren liderler, ilk önceliklerinin ise bankaların yeniden açılması olduğunu belirtti.

7 saat süren toplantıdan sonra yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Süren görüşmelerde sorumluluk hükümettedir. Her siyasi lider de, kurumsal ve politik rolü çerçevesinde görüşmelere katkıda bulunacaktır."

Siyasi partilerin liderleri önceliklerinin ise ülkedeki bankaların yeniden açılması olduğunu belirtti. Ancak Yunanistan'da bankalar Salı ve Çarşamba günü de kapalı olacak. Bankalardan günlük para çekme limiti yine 60 avro olacak.

MALİYE BAKANI TSAKALOTOS OLDU
Öte yandan, bugün istifa eden Yanis Varufakis'in yerine Yunanistan'ın alacaklılarıyla görüşmeleri yürüten heyetin başındaki Euclid Tsakalotos Maliye Bakanı olarak atandı. Yunanistan'da dün yapılan referandumda seçmenlerin yüzde 61'i, alacaklıların anlaşma koşullarına "Hayır" demişti. (DIŞ HABERLER)

Yunanistan halkı kemer sıkmaya 'OXI/Hayır' dedi

Mustafa Yalçıner yazdı: Yunanistan referandumu ve dersi

 

ÖNCEKİ HABER

'Hasta mahkumu muayene ettirmediler' iddiası

SONRAKİ HABER

Arda Turan Barcelona'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...